Home Izdvojeno Pokupsko traži besplatni vrtić za djecu u ruralnim sredinama

Pokupsko traži besplatni vrtić za djecu u ruralnim sredinama

Za sad imaju potporu Hrvatske zajednice općina, a ova je inicijativa tek prijedlog na papiru za koju se načelnik općine Božidar Škrinjarić nada da će se u dogledno vrijeme i ostvariti

PODIJELITE
Prvi vrtić u Pokupskom, koji bi vrata trebao otvoriti do ljeta, u završnoj je fazi nadogradnje i uređenja

Općina Pokupsko, jedna od vodećih općina u iniciranju i ostvarivanju projekata efikasnog gospodarenja energijom i obnovljivih izvora energije krenula je u novu inicijativu. Riječ je o inicijativi koju su uputili nadležnim tijelima vlasti, a kojom traže besplatne vrtiće za djecu koja žive i odrastaju u ruralnim područjima, odnosno općinama i sredinama u kojima opada broj stanovnika, posebice djece. Za sad imaju potporu Hrvatske zajednice općina, a ova je inicijativa tek prijedlog na papiru za koju se načelnik općine Božidar Škrinjarić nada da će se u dogledno vrijeme i ostvariti. Ili bar napraviti prvi koraci. „Želimo da se naša inicijativa ostvari jer mislimo da je ostvariva da vrtić bude besplatan za tu djecu. U ruralnim sredinama kao što je naša izazovno je isfinancirati vrtić i uskladiti njegov rad s obzirom na mnoštvo zakonskih obaveza“, govori Škrinjarić.

A prvi vrtić u Pokupskom, koji bi vrata trebao otvoriti do ljeta, u završnoj je fazi nadogradnje i uređenja. Ovih dana rade stojevi kako bi popravili neke tehničke nepravilnosti. Riječ je o vrtiću izgrađenom po modelu javno privatnog partnerstva gdje će i općina djelomično sufinancirati. Osim toga, u Pokupskom čekaju raspisivanje natječaja za sufinanciranje od strane resornog ministarstva, kako bi svojim sugrađanima mogli ponuditi što nižu (možda i besplatnu) cijenu vrtića.