Home Izdvojeno Pojačane policijske kontrole i alkotest za sve zaustavljene vozače

Pojačane policijske kontrole i alkotest za sve zaustavljene vozače

Na području PUZ-a provode se policijske akcije "Alkohol i droge" te "Brzina".

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Ovog vikenda, od danas do ponedjeljka u vremenu od 22 do 6 sati na području cijele Policijske uprave zagrebačke pa tako i na širem velikogoričkom području provest će se akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.

Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, a to su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje te vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga.

– Pojačano će se postupati u nadzoru prometa te će se alkotestirati svi zaustavljeni vozači. Sankcionirat će se prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost u prometu – poručuju iz PUZ-a.

I tijekom preostalog vremena trajanja akcija policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.