Home Izdvojeno Pogledajte novi TV tjednik Kronika Velike Gorice

Pogledajte novi TV tjednik Kronika Velike Gorice

PODIJELITE

DVOSTRUKO BRŽI VLAKOVI U VELIKOJ GORICI

– Vlakovi će kroz Veliku Goricu juriti čak 140 km na sat, što je dvostruko veća brzina nego do sad – i to već od 15. prosinca. Iz HŽ-a građane upozoravaju na povećani oprez, osobito u slučaju ako će prugu prelaziti na neoznačenim mjestima. To je osobito važno u magle jer bi prelazak preko pruge mogao završiti kobno.

“MOST” KREĆE U RUŠENJE BARIJERA

– Otvaranjem izložbe u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, sinoć je počela manifestacija „Most u Velikoj Gorici“. Njezin cilj je kroz pjesmu, poeziju i tribine osvijestiti zajednicu na potrebu društvenog povezivanja, međusobnog pomaganja i suradnje.

PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN

– Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice u Šćitarjevu je organizirao Paraolimpijski školski dan. Cilj im je senzibilizirati mlade za sport osoba s invaliditetom. Nije ovo bila samo edukativna akcija, već i ljudska, kako bi se djeca u najranijoj dobi upoznala sa životom osoba s invaliditetom.

VELIKU GORICU POSJETIO SVETI NIKOLA

– Veliku Goricu posjetio je Sveti Nikola i sa sobom donio poklone. Djeci je poručio da još imaju par dana da očiste svoje čizmice i pripreme ih na svojim prozorčićima.

100 MATIČINIH ČETVRTAKA

– Velikogorički ogranak Matice hrvatske obilježio je 100 Matičinih četvrtaka. Radi se o druženjima koja se već četiri godine održavaju četvrtkom u Muzeju Turopolja, uz zanimljive goste: povjesničare, jezikoslovce, pjesnike, arhitekte, glazbenike… ponešto za svakoga!

GRAĐANIMA ĆE POSUĐIVATI e-ČITAČE

– U sklopu projekta Elektronički čitači na dohvat ruke, koji se u Hrvatskoj provodi od početka godine, Veleposlanstvo SAD-a je među knjižnicama Zagrebačke županije odabralo Gradsku knjižnicu Velika Gorica za donaciju e-čitača sa 60-tak naslova knjiga na engleskom jeziku.