Home Izdvojeno Početkom siječnja očekuje nas 24. izdanje malonogometnog turnira HVIDRA-e

Početkom siječnja očekuje nas 24. izdanje malonogometnog turnira HVIDRA-e

PODIJELITE

U sportskoj dvorani Obrtničke škole od 3. do 10. siječnja održat će se 24. malonogometni turnir goričke HVIDRA-e. Na njemu će nastupiti oko šezdeset ekipa u dvije kategorije, seniorskoj i veteranskoj. Ove godine organizatori su povećali i nagradni fond tako da će pobjednici seniorskog turnira osvojiti 25 tisuća kuna.

– Ovaj turnir izrazito je važan za našu Udrugu i za naš Grad. Ovaj turnir pokrenuli su naši ratni vojni invalidi kad su se vratili s oporavka. Nekad je ovaj turnir bio među vodećim u Hrvatskoj, na njemu je znalo nastupiti čak do 80 ekipa. Želimo mu vratiti stari sjaj i učiniti ga dinamičnijim. – poručio je predsjednik velikogoričke HVIDRA-e Mate Ćorić.

IMAG0288

Koliko će biti jak ovogodišnji turnir najbolje govori to što će na njemu nastupiti i pobjednici turnira ‘Kutija šibica’, za koje se smatra da su najbolja ekipa u Hrvatskoj. Kao i svake godine Grad Velika Gorica stao je iza turnira, no ove godine pojačao je svoje učešće naročito u organizacijskom dijelu.

– Grad Velika Gorica će se svake godine sve više uključivati i držati leđa ovom turniru kako bi on u budućnosti bio još snažniji. Drago nam je što će turnir biti atraktivan po nagradnom fondu, ali i po natjecateljima, odnosno klubovima koji će nastupiti. – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Izvlačenje parova održat će se 2. siječnja u 17 sati, ali ne u Plavom salonu već u Klubu 100. Organizatori su se na to odlučili kako bi sam događaj učinili atraktivnijim, a tome će zasigurno doprinijeti i zaslužni sportaši iz Velike Gorice koji će sudjelovati u izvlačenju parova.

hvidra-turnir-2-1.jpg

– Uz Turopoljsku utrku, Noć borilačkih sportova i Alpas cup, ovaj malonogometni turnir je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u Velikoj Gorici. Želimo ovaj turnir dići na višu razinu kako bi on postao jedan od top tri malonogometna turnira tijekom zimskih mjeseci. – poručio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Posljednji dan turnira obilježit će cjelodnevni program u sklopu kojeg će se održati turnir ‘limača’ i razne utakmice revijalnog karaktera. Turnir će imati i humanu notu. Organizatori su obećali dio sredstava dobiven od kotizacija uplatiti u humanitarne svrhe.