Home Izdvojeno VIDEO Počela gradnja vrtića u Velikoj Mlaki: Vremenska škrinjica umjesto kamena temeljca

VIDEO Počela gradnja vrtića u Velikoj Mlaki: Vremenska škrinjica umjesto kamena temeljca

PODIJELITE

Mališani dječjeg vrtića Lojtrica i službeno su obilježili početak izgradnje vrtića u Velikoj Mlaki. Nakon što su otpjevali pjesmu, nisu postavili kamen temeljac, već su u vremensku škrinjicu ubacili svoje želje koje će javnosti otkriti tek za 30 godina. Tajnu će do tada čuvati njihove odgajateljice.

– Iz naše se sobe čuo veliki smijeh dok smo čitali. Najviše su govorili o svojoj sreći i zadovoljstvu i danima dok su imali odgajateljice koje su se brinule za njih. Dok su govorili što će biti kad odrastu, jedan je dječak rekao: „Možda ću dobiti na lotu pa ću uživati i izgraditi još nekoliko ovako lijepih vrtića da se djeca imaju gdje igrati“ – otkrila nam je ravnateljica vrtića Ljubica Brnadić.

U vrtiću Lojtrica smješteno je 378 djece koja su raspoređena na devet iznajmljenih lokacija. Novi je vrtić, stoga, više nego potreban.

– Tako da će djeca moći živjeti i učiti svoja prava, zadovoljavati svoje potrebe, a u vrtić će biti ugrađeni različiti programi od kojih su nam mnogi verificirani, ali ih nismo mogli realizirati u skučenim prostorima. Sada će ih svatko moći koristiti prema svom interesu. To će biti vrtić u koji će moći dolaziti različiti stručnjaci i koji će biti otvoren za različita predavanja – napomenula je Brnadić.

vrtic-velika-mlaka-24.jpg

OTVORENJE U PROLJEĆE IDUĆE GODINE

Izgradnja vrtića već je u punom jeku. Na gradilištu su dizalice i mnoštvo radnika. Postavili su temelje i dovršili zemljane radove, kako bi vrtić vrijedan 22 i pol milijuna kuna svoja vrata za 200 djece mogao otvoriti u proljeće iduće godine. Gradski vijećnik Jurica Mihalj, inače stanovnik Velike Mlake, napomenuo je da će i sam nadgledati radove. Gradonačelnik Dražen Barišić ističe kako će to biti najmoderniji vrtić u Hrvatskoj, a da će u iduće dvije godine u Velikoj Gorici svako dijete moći dobiti svoje mjesto u vrtiću. Trenutačno je od 811 prijava roditelja koji ispunjavaju uvjete prebivališta i zaposlenost, neupisano ostalo čak 212 djece.

– Mi smo raspisali natječaj za dogradnju vrtića Dječjeg vrtića Velika Gorica u Pucekovićevoj ulici, a vrijednost radova je oko 2 mlijuna kuna. Tamo će još biti tri skupine, ovdje u Velikoj Mlaki će biti upisano 10 skupina. Kandidirali smo se na sredstva iz europskih fondova za izgradnju novog vrtića u Cvjetnom naselju, u Svačićevoj ulici,  gdje se trenutačno nalazi stari vrtić i tamo će biti sedam skupina djece. Nakon što se na proljeće iduće godine dovrši osnovna škola u Novom Čiču, onda će se vrtić otvoriti u dijelu postojeće škole u Vukovini – napomenuo je gradonačelnik.

U BLIZINI VRTIĆA I ŽUPNA CRKVA

Barišić je najavio i gradnju župne crkve Velika Mlaka u blizini vrtića, na zemljištu kojeg je Grad darovao župi. Izgradnja se planira realizirati u suradnji s Gradom Zagrebom jer župa pokriva i zagrebačko naselje Veliko Polje.

[print_gllr id=15009]