Home Izdvojeno Pjevački zbor goričke Gimnazije osvojio brončanu plaketu na državnom natjecanju

Pjevački zbor goričke Gimnazije osvojio brončanu plaketu na državnom natjecanju

Sudjelovalo je 27 zborova iz cijele Hrvatske

PODIJELITE

Uspjesi pjevačkog zbora Gimnazije Velika Gorica nižu se jedan za drugim! Nakon što su proteklog mjeseca, kako smo prethodno izvještavali, ostvarili odlične rezultate na Županijskoj smotri zborova i glazbenog stvaralaštva, donosimo odlične vijesti o njihovim uspjesima na državnoj razini!

Pjevački zbor Gimnazije, pod dirigentskim vodstvom profesorice Ivane Petravić na državnom je natjecanju ’65. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži’ održanom u Varaždinu 3., 4. i 5. svibnja osvojio treće mjesto. Sudjelovalo je 27 zborova iz cijele Hrvatske.

– Žiri je bio oduševljen razinom umjetničkog zborskog muziciranja unatoč koroni. Osvojili smo 78 bodova, što nam je donijelo brončanu plaketu u kategoriji troglasnog mješovitog zbora. Puno smo se pripremali, i tu je svakako presudila velika volja i predanost, ali i organizacija uz intenzivne probe naših učenika – otkrila je profesorica i dirigentica Ivana Petravić.

Podsjetimo, riječ je o velikom i najdugovječnijem natjecanju na kojem sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a Pjevačkom zboru velikogoričke Gimnazije ovo je treće zaredom brončano priznanje na državnoj razini.