Home Gospodarstvo HEP-Toplinarstvo: U ponedjeljak završava ogrjevna sezona 2021./2022.

HEP-Toplinarstvo: U ponedjeljak završava ogrjevna sezona 2021./2022.

Nova ogrjevna sezona započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna

PODIJELITE

S obzirom na povoljne vremenske uvjete, iz HEP-Toplinarstva obaviještavaju korisnike kako će u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. započeti s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevnu sezonu 2021./2022. u Velikoj Gorici.

Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potreban je određeni vremenski period, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima.

S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno 30 km postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko 4 km nove trase – navode. Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

– Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije – ističu iz HEP Toplinarstva.

Ogrjevna sezona 2022./2023. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022.