Home Izdvojeno Pečeni kesteni, mošt i tamburaši u Buševcu

Pečeni kesteni, mošt i tamburaši u Buševcu

PODIJELITE

Trg Seljačke sloge jučer je mirisao na pečene kestene i domaći mošt. 2.Buševska kestenijada je na ljetnoj pozornici i na prostoru etno sela okupila velik broj uzvanika koji su mogli probati i kupiti pečene i sirove kestene te razne kolače i pića od kestena. Prošlogodišnja Kestenijada je probila led te je ove godine broj uzvanika bio još veći.

– Ove godine smo uzeli duplo više kestena, morali smo čak ići po drugu peć jer ne stižemo sve ispeći. Kestene smo brali u  prostoru Vukomeričkih Gorica i Turopolja. Jedan dio je iz Hrvatske Kostajnice. Radi lošeg, kišnog vremena nismo stigli nabrati dovoljno kestena na našim prostorima. – govori nam Danijel Rožić, predsjednik udruge Moj Buševec.

Kestenijada-Moj-Busevec-2015-11.jpg

Druženje je proteklo uz veliku posjećenost i tamburaše. Tamburaši, koji su ujedno i članovi udruge mladih Moj Buševec, zabavljali su posjetitelje dugo u noć. Udruga Moj Buševec osnovana je 2013. godine i okuplja dvadesetak aktivnih članova, a udruga mladih Moj Buševec osnovana je prije godinu dana. Udruga se bavi raznim aktivnostima i projektima od kojih neki tek slijede.

– Idući potez Udruge je odlazak u Vukovar i paljenje lampiona gdje doniramo sredstva Volonterskom centru Vukovar. Nakon toga nas čeka Božić u Rožincu pa Novogodišnji doček na Trgu Seljačke sloge uz vatromet, te ovisno o vremenu, Treći sniježni spust u Rožincu. – dodaje Danijel Rožić.

Kako je bilo na ovogodišnjoj kestenijadi, pogledajte u galeriji fotografija.

[print_gllr id=32677]