Home Koronavirus Ovog vikenda stanovnicima županije na raspolaganju još 11.100 doza Pfizera

Ovog vikenda stanovnicima županije na raspolaganju još 11.100 doza Pfizera

Do sada je na području županije cijepljeno 93 tisuće građana pri čemu jednu dozu dobilo oko 30 posto odraslog stanovništva starijeg od 18 godina, a s dvije doze cijepljeno je njih sedam posto

PODIJELITE
Foto: Tomislava Bradić

U subotu 15. svibnja na području Zagrebačke županije od 8.00 sati kreće četvrti krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg  se cjepivom Pfizer planira procijepiti 11.100 osoba na devet posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima. Liječnici obiteljske medicine obavijestit će pacijente o terminu cijepljenja, a građani se mole da se pridržavaju dodijeljenih termina.

Inače, do sada je na području Zagrebačke županije cijepljeno 93 000 građana pri čemu jednu dozu dobilo oko 30 posto odraslog stanovništva starijeg od 18 godina, a s dvije doze cijepljeno je njih 7 posto.

„Vjerujem kako ćemo u subotu na kraju dana moći reći da smo procijepili 100.000 naših stanovnika koje ovim putem ponovno pozivam da se ne boje te da se odazovu na pozive svojih liječnika obiteljske medicine“ – rekao je Leo Šunjić  te najavio u svibnju još dva masovna vikend cijepljenja, kao i daljnje intenzivno cijepljenje kroz tjedan u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, posebnim ambulantama u domovima zdravlja, ambulantama epidemiološke službe te mobilnim timovima.

Šunjić je izrazio zadovoljstvom interesom tvrtki s područja Zagrebačke županije za koje će se osigurati mobilni timovi. „Već sad je na popisu više od 40 tvrtki, a interes iz dana u dan raste“ – pojasnio je Šunjić te nadodao da kako se intenzivno cijepe i djelatnici u vrtićima, školama te turistički djelatnici, a ono što je najvažnije cjepiva ima te već u lipnju stiže novih 107.920 doza.

Za dobru organizaciju masovnog cijepljenja ove subote pobrinut će se 195 zdravstvenih djelatnika i to 50 liječnika, 65 sestara i 80 administratora. Uz zdravstvene djelatnike u svakom gradu u organizaciju su uključeni i članovi crvenog križa, civilne zaštite te djelatnici javnih službi.