Home Izdvojeno Ovaj tjedan u Galženici čak tri koncerta

Ovaj tjedan u Galženici čak tri koncerta

PODIJELITE

Dvorana Galženica ovaj tjedan bit će domaćin tri koncerta – učenika Umjetničke škole Franje Lučića, Dječjeg pjevačkog zbora “Zlatni cifreki” te mlade kantautorice Sare Renar.

Sutra će se u Dvorani Galženica s početkom u 19 sati i 30 minuta održati koncert učenika Umjetničke škole Franje Lučića.

U četvrtak u isto vrijeme najbolje od sebe dat će predstavnici Dječjeg pjevačkog zbora “Zlatni cifreki” koji je osnovan prije točno godinu dana.

– U travnju osvajaju brončanu nagradu na međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat u Požegi. I tada počinje “osvajanje” velikogoričke glazbene scene nastupima na promotivnom koncertu u Galženici, Jurjevskim svečanostima, smotri zborova, u muzeju Turopolja na predstavljanju Turopoljske čitanke – poručuju organizatori.

Ovog puta predstavit će se i sa svojim novim pjesmama, a ugostit će i neke druge zborove prijatelje po načelu “Za pjesmu nisu važne godine”.

U petak u 20 sati, u sklopu Programa CoolTur’e, Gorička alternativna scena i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizirali su koncert kantautorice Sare Renar.

– Neki je smatraju šminkericom među alternativom, a drugi alternativom među šminkerima – ona je jednostavno samo Sara Renar, kantautorica iz Zagreba koja je osvojila publiku svojim neobičnim stilom. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza – poručuju organizatori.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.