Home Izdvojeno Otvoreno najmodernije višenamjensko igralište u Gorici. Sljedi otkup zemljišta za bazen?

Otvoreno najmodernije višenamjensko igralište u Gorici. Sljedi otkup zemljišta za bazen?

PODIJELITE

U blizini nove sportske dvorane, Velikogoričani su dobili višenamjensko igralište. Opremljeno je prema najvišim sportskim standardima. Igralište je ograđeno i ima rasvjetu kako bi se u njemu moglo igrati i noću. Ne trebate biti profesionalni sportaš da bi na njemu igrali košarku, rukomet ili mali nogomet. Trebate samo rezervirati slobodan termin i uživati u svom omiljenom sportu.

– Brojna djeca u našim klubovima, isto tako i rekreativci imat će priliku koristiti ovo vanjsko igralište koje smo napravili i za klubove i građanstvo. Bit će u funkciji kada to netko zaželi – ističe savjetnik za sport u Gradskoj upravi Darko Ćopić.

– Napravili su prekrasan objekt na kojem mogu članovi naših sportskih udruga, ali i ostali građani Velike Gorice zadovoljavati svoje potrebe za rekreacijom, malim nogometom, rukometom, košarkom i drugim sportovima – naglasio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić.

ZATVORENI BAZEN PRIORITET

Ovo je samo jedan u nizu sadržaja koji se planiraju izgraditi u sportsko-rekreacijskom centru. Slijedi izgradnja još nekoliko igrališta, ali i vanjskog i unutrašnjeg bazena te hotela. Novootvoreno igralište je izgrađeno na gradskom zemljištu, ali za sve ostale sadržaje ono će se morati otkupljivati jer je zemljište većim dijelom u privatnom vlasništvu. Darko Ćopić nam otkriva kako je zatvoreni bazen prioritet.

– Prvo se treba dogovoriti s vlasnicima za otkup zemljišta, a onda ići u realizaciju bilo kojih objekata. Svi pitaju kada ćemo izgraditi bazen. On je veliki trošak, ali šesti grad po veličini u Hrvatskoj zaslužuje da dobije zatvoreni bazen – zaključio je Ćopić.

igraliste1

KIŠA OTJERALA RUKOMETAŠICE

Igralište je otvoreno u povodu Svjetskog dana sporta. Na njemu su prve zaigrale vesele rukometašice Gorice i Udarnika, ali kiša ih je otjerala i utakmicu nisu dovršile do kraja.

– Igrale smo fantastično, a vrijeme je za roštilj. Veselimo se novom igralištu, pogotovo na ovakvom vremenu – našalila se Mia Kos.