Home Izdvojeno Otvaranje Adventa: Dođite na zajedničko paljenje blagdanske rasvjete u parku

Otvaranje Adventa: Dođite na zajedničko paljenje blagdanske rasvjete u parku

PODIJELITE

Počeo je prosinac, a to znači da počinje i Advent u Gorici! Službeno otvorenje održat će se sutra, 2. prosinca, a zagrijavanje počinje već od prijepodneva. U subotu će se tako od 10 sati održati Petek na Gorice u Uredu Bake Božićnjak te će to trajati sve do 17 sati.

Za to vrijeme će do 14 sati UZ Eugen imati prigodnu blagdansku ponudu za posjetitelje, te će se održavati Obrtnički adventski sajam koji će trajati sve do 21 sat. Samo neki od specijaliteta koji nas čekaju su specijaliteti s raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga.

“Ove godine imamo 100 kvadrata veće klizalište, a novitet Adventa je to što je program posvećen mladim obiteljima i mladima – od osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata. Ukupno će se održati 15 koncerata, a priprema se i ugostiteljski trg”, ispričala nam je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Maja Toth.

Bliži se Advent u Gorici: Donosimo program, aktivnosti i popis koncerata

Početak Adventa obilježit će otvaranje Božićnog sela u 16 sati, a sat vremena nakon, u 17, će se održati zajedničko paljenje prve adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića. Nakon toga iz Turističke zajednice i Grada pozivaju da im se pridružite u Parku plemenite opčine turopoljske kod Muzeja Turopolja na zajedničkom paljenju adventske rasvjete u 18 sati kada će se službeno otvoriti i klizalište.

Vrhunac večeri bit će koncert Gelato sisters u 20 sati.

Advent u Gorici će se i ove godine održati na nekoliko lokacija – u kupoli će se održavati programi, tu će biti Božićno selo, klizalište, Ured Bake Božićnjak i čitav park koji će biti ukrašen u prigodnom ugođaju. Park Plemenite općine turopoljske tako će postati pravi Vilenjački poligon, gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama, pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave.

Dan nakon, u nedjelju 3.12., održat će se koncert Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica u 17:30 sati, pod dirigentskom palicom Mire Taradi-a. Pripremili su repertoar s hrvatskim božićnim pjesmama i ponekim svjetskim hitom. Nakon koncerta Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica nastupit će FA Turopolje od 18 sati, a od 19:30 sastav Mungos Blues i njihovi učenici – Mungos – mlade snage.