Home Izdvojeno Otkriven identitet bake: zna se tko je i odakle dolazi

Otkriven identitet bake: zna se tko je i odakle dolazi

PODIJELITE

Konačno se zna tko je i odakle dolazi baka koja je sjedeći ispred trgovačkih centara pruženih ruku i u tišini prosila. Prema pisanju portala jutarnji.hr riječ je o Kati P. staroj 48 godina iz okolice Siska.

Policiji je ona dobro poznata jer je više od 50 puta prekršajno evidentirana zbog prošnje, a nije ju zaobišlo ni nekoliko kaznenih prijava za razne prijevare te nasilničko ponašanje u obitelji, piše jutarnji.hr. Sisačkim i zagrebačkim policajcima itekako je znana i svi su oni, udruženim snagama, promptno reagirali vidjevši medijske apele ne bi li utvrdili, odnosno otklonili inicijalne sumnje zabrinutih građana o “nesretnoj baki koju netko tjera na prošnju”.

Kolegama iz Jutarnjeg potvrđeno je iz više izvora da spornu prosjakinju policija itekako dobro zna te su, stoga, istražitelji otklonili svaku sumnju da je žrtva kaznenog djela. Izvor tvrdi da je to “stil života te ‘bake’ i njezina nevjenčanog partnera koji ju razvozi na različite lokacije gdje se okupljaju ljudi”. Policija ju prijavljuje, sud ju sankcionira, ali nju, očito, ništa ne može omesti da se zaustavi u obmani.

Profesionalna prosjakinja je nedavno Mariji Šapina Gale, koja je i pokrenula cijelu priču objavom posta na svom Facebook profilu, rekla kako živi od 600 kuna socijalne pomoći u Velikoj Mlaki i da nema nikoga. No uspostavilo se da na toj istoj adresi žive sasvim drugi ljudi koji je niti ne poznaju! Upućeni u problematiku kažu da je “baka” u božićnom razdoblju prošle godine zaigrala na kartu velikodušnosti građana koji su joj tijekom blagdanske histerije po trgovačkim centrima udijelili desetak tisuća kuna.

Policija stoga i dalje apelira na građane da odmah prijave ako primijete osobe u prošnji, posebno ako posumnjaju da lažno prikazuju svoj imovinski status i socijalno stanje, baš kao u slučaju starice koji je izazvao lavinu.

Hoće li 48-godišnja prevarantica u ulozi nesretne umirovljenice zaraditi još jedan u nizu optužnih prijedloga i kaznenih prijava, pokazat će istraga, koja je još u tijeku jer i dalje nije poznato zašto je, između ostalog, koristila tuđe ime i prezime te adrese stanovanja. Sumještani spomenute prevarantice Kate P. s nevjericom su promatrali fotografiju prokazane prosjakinje jer je riječ o nevjerojatnoj preobrazbi, otkrivši da joj policija ne kuca na vrata prvi put, zaključuje jutarnji.hr.