Home Izdvojeno OSS Buševec u Švicarskoj: Pjesmom, plesom i radionicama prezentiraju naš kraj

OSS Buševec u Švicarskoj: Pjesmom, plesom i radionicama prezentiraju naš kraj

Sudjeluju na 47. Međunarodnom festivalu folklora gdje predstavljaju naša glazbala, plesove, a pripremat će i turopoljsku kotlovinu

PODIJELITE
Foto: OSS Buševec

Plesna i tamburaška „A“ grupa Ogranka seljačke sloge Buševec se dobro pripremila za odlazak na CIOFF-ov festival u Švicarsku gdje ovih dana predstavljaju svoj kraj. Riječ je o 47. Međunarodnom festivalu folklora za koji su pripremili koreografije Turopolja, Podravine, Bilogore i Linđa te će, između ostalog, spremati i tradicionalno jelo turopoljske kotlovine.

Svojim sudjelovanjem i nastupom će prezentirati Grad Veliku Goricu, Zagrebačku županiju, Zagreb i Hrvatsku. Dio aktivnosti u kojima su uključeni su kulturna debata, radionica sviranja tradicijskih glazbala (gajde, dude, dvojnice, ljerica, tambure…). Pripremit će i Hrvatsku večer za sve sudionike festivala, te animirati publiku sa tradicionalnim starinskim igrama i učenjem plesanja hrvatskih plesova.

Na festivalu uz OSS Buševec nastupaju i grupe iz Argentine, Španjolske, Korzike, Francuske, Paname, Sardinije, Sjevernog Cipra, Crne Gore te druge domaće grupe. Više o njihovom putu možete pratiti na Facebook i Instagram stranici Ogranka. Međunarodni festival trajat će do nedjelje, 21. kolovoza.