Home Izdvojeno Osnovnoškolce posjetio Dabar Eko rendžer

Osnovnoškolce posjetio Dabar Eko rendžer

PODIJELITE

Krajem prvog polugodišta, učenike 18 velikogoričkih osnovnih škola osobno je posjetio Dabar Eko rendžer, promotor akcije „Priprema, pozor, recikliraj!“.

U Velikoj Gorici je po prvi puta organizirano natjecanje u prikupljanju staroga papira u kojem su uključene sve škole na području grada. Dabar je djecu upoznao s pravilima natjecanja koje traje do kraja mjeseca svibnja, i uz to najavio veliku nagradu za školu pobjednicu. Provjerio je znanje učenika o recikliranju papira te potvrdio činjenicu da su velikogorička djeca veoma ekološki osviještena. Sada napokon svaka škola ima spremnik u kojem učenici mogu skupljati papir i na taj način još lakše brinuti o svom okolišu.

Ciljevi projekta “Priprema, pozor, recikliraj!“:

– razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i pravilnom gospodarenju otpadu kod djece i odraslih
– Kroz natjecanje među školama poticati odvojeno skupljanje i recikliranje papira kako bi se povećala količina odvojeno sakupljenog papira i smanjio udio otpadnog papira u miješanom komunalnom otpadu koji se odlaže na gradskom odlagalištu otpada
– Postati pozitivan primjer lokalne zajednice odnosno grada koji kao prijatelj djece promiče održivi razvoj i način života.

Objavljujemo i trenutni poredak 5 škola čiji su učenici do sada prikupili najviše papira:

1. PŠ Rakitovec – 276.15 kg po učeniku
2. PŠ Mraclin – 94.21 kg po učeniku
3. PŠ Donja Lomnica – 91.59 kg po učeniku
4. PŠ Buševec – 75.21 kg po učeniku
5. PŠ Lukavec – 31.32 kg po učeniku