Home Izdvojeno Orle nastavilo slavlje uz tradicionalni blagoslov konja i jahača, nogomet i zabavni...

Orle nastavilo slavlje uz tradicionalni blagoslov konja i jahača, nogomet i zabavni program

Za sve posjetitelje tu je i bogata ponuda hrane i pića uz gulaš i grah

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

U Orlima je veselo i danas na nastavku proslave Svetog Bartola i dana Općine. Tradicionalno se održala Sveta misa uz svečani blagoslov konjskih zaprega i jahača u kapeli Sveta Tri kralja. Ervin Vujica, načelnik Općine Orle zadovoljan je ovom trodnevnom proslavom, posebice nakon dvije godine pauze.

“Odlučili smo produžiti naš dan i proslaviti našeg zaštitnika. Bilo je zaista svega po malo, tu je bio pivski festival već drugi puta kod nas u Orlima, imali smo malo rock glazbe, tradicionalnu vatrogasnu vježbu koju su profesionalno odradili.”, navodi Vujica.

 

Održala se tradicija posvećenjem konjskih zaprega i jahača nakon koje je slijedila zabava uz folklorne nastupe. Kroz dan se održava i malonogometni turnir. “Turnir je između naših mjesta, tu su da odmjere snage i malo se podruže. Tu je naravno i okrjepa – gulaš, grah, a žene Orla su pripremile ponudu druge hrane i pića.”, govori.

Foto: Kronike Velike Gorice

Na dan Svetog Bartola ih još čeka svečana Sjednica na kojoj će govora biti o dosadašnjim, ali i nadolazećim projektima u Općini. “Uz sve probleme smo uspjeli puno toga odraditi, srećom nas nisu previše snašle niti korona, a nakon potresa smo, srećom imali vrlo malo oštećenja. Stradala je crkva u Bukevju koja uskoro ide u rekonstrukciju. Društveni život nije zamro, imamo mnogo toga..”, zaključuje te hvali lokalne udruge u njihovom djelovanju.

Kako danas izgleda u Orlima pogledajte u galeriji u nastavku.