Home Izdvojeno Općina Pokupsko slavi 21. rođendan

Općina Pokupsko slavi 21. rođendan

PODIJELITE

Općina Pokupsko 15. kolovoza obilježit će svoj Dan i blagdan Velike Gospe. Domaćini su pripremili dvodnevni program kojim će obilježiti 21. rođendan svoje općine. U nedjelju, 14. kolovoza u 10 sati održat će se natjecanje u kajaku i kanuu na kojem će nastupiti, uz natjecatelje iz Hrvatske, i gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kajak kanu klub ‘Pokupsko’ osim ovog natjecanja, pripremio je i veliki spust od Lijevih Štefanki do Pokupskog u kojem će sudjelovati razna plovila.

Kupski-plov-91.jpg

U večernjim satima Športsko ribolovni klub ‘Šilj’ organizirat će malu školu ribolova za djecu. Mladi ribiči već u ponedjeljak ujutro na natjecanju će moći pokazati što su naučili u ribolovnoj školici.

U ponedjeljak, 15. kolovoza u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služit će se sveta misa, a nakon nje na mjesnom groblju ispred središnjeg križa položit će se vijenci i zapaliti svijeće. U 12,45 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, a načelnik Božidar Škrinjarić predstavit će projekte realizirane u proteklom razdoblju.

Toplana-Pokupsko-otvorenje-eos-2.jpg

– Glavna tema zasigurno će biti naša bio toplana i nagrada koju smo za razvoj obnovljivih izvora energije dobili u Bruxellesu, ali iskoristit ćemo prigodu i da informiramo naše sugrađane i goste što je sve napravljeno u protekloj godini, odnosno u protekle četiri godine. Prikazat ćemo i razvoj naše općine kroz 21 godinu njezinoga postojanja. – rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

Foto: Ilustracija

Program će se nastaviti u športsko-rekreacijskom centru ‘Stari Grad’ turnirima u malom nogometu i odbojci na pijesku. Za dobru zabavu zadužen je Dinacordi-Luna band koji će posjetitelje zabavljati do kasno u noć.