Home Izdvojeno Opasna jezera i šljunčare: MUP poziva plivače na oprez, osobito na neuređenim...

Opasna jezera i šljunčare: MUP poziva plivače na oprez, osobito na neuređenim kupalištima

PODIJELITE

Iz Ministarstva unutarnjih poslova građane pozivaju da za kupanje koriste isključivo uređena kupališta koja su pod nadzorom jer na ostalima može biti ugrožen život. Tu posebno ističu rijeke, jezera ili šljunčare koje nisu uređene za kupanje i koje se ne nalaze pod nadzorom stručnih službi.

Jezero-Cice-zrak

aa– Isto tako, upozoravamo da se prilikom kupanja drže barem osnovnih savjeta, a to su da djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i uz nadzor roditelja, neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje – savjetuju iz MUP-a.

Također, ističu kako nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka, niti ulaziti u vodu ako se konzumira alkohol. Plivači u vodu ne bi smjeli ulaziti vrući, niti skakati u vodu nepoznate dubine. Potrebno je izbjegavati i plivanje u samoći.

–  Ako u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini. Uz pridržavanje ovih savjeta, nadamo se da će vam godišnji odmor i osvježenje uz vodene tokove biti ugodniji – poručili su iz MUP-a.