Home Vijesti Održana tribina: “Tjelesna aktivnost iznimno je važna za osobe s invaliditetom”

Održana tribina: “Tjelesna aktivnost iznimno je važna za osobe s invaliditetom”

U Hrvatskoj je trenutno 624.019 osoba s invaliditetom za koje tjelesna aktivnost ima vrlo velik značaj

PODIJELITE

U sklopu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.), Međunarodnog dana volontera (5.12.) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10.12.) Zagrebačka županija organizirala je tribinu pod nazivom “Značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom”. U Hrvatskoj je trenutno 624.019 osoba s invaliditetom za koje tjelesna aktivnost ima vrlo velik značaj.

Mr.sc. Allen Bartoš, renomirani stručnjak, ujedno i autor knjige “Kineziološko-zdravstveni značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom” istaknuo je da tjelesna aktivnost poboljšava kvalitetu života osoba s invaliditetom i života njihove obitelji.

U ime Zagrebačke županije okupljenim pripadnicima udruga civilnog društva s područja županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec. “Zagrebačka županija ove važne međunarodne dane obilježava već dugi niz godina, a sve u smislu jačanja volontiranja, socijalne osjetljivosti, jednakih prava, prosvjećivanja javnosti i uključivanja osoba sa posebnim potrebama u društvenu zajednicu, rekao je Kolarec naglasivši da Županija početkom svake godine objavljuje natječaje putem kojih podržava projekte i programe braniteljskih te zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih udruga.

Samo ove godine je za udruge Zagrebačka županija dodijelila 2,4 milijuna kuna.