Home Izdvojeno Održana sunčana 3.Buševska biciklijada

Održana sunčana 3.Buševska biciklijada

PODIJELITE
Foto: Arhiva/Dario Drvodelić

Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica jučer su održali 3.Buševsku biciklijadu. Nakon nekoliko kišnih vikenda i odgađanja događaja, sunčana nedjelja privukla je mnoge bicikliste.

Vozile su se tri urke – rekreativna biciklijada, XC utrka te cestovna utrka. Sve su imale start u Buševcu na Trgu Seljačke sloge. Rekreativna trasa je išla prema Tropolju, Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do Vukovine nakog čega je bio povratak istom rutom prema Buševcu. Dužina te staze je bila 15 kilometara. XC utrka je išla do Turopoljskog luga i nazad u Buševec, a duljina joj je bila 35 kilometara. Cestovna utrka je nakon Buševca bicikliste vodila u Podvornicu, Kravarsko, Hotnju i Pokupsko pa kroz ostala mjesta nazad do Podvornice i Buševca. Duljina te staze  bila je 55,1 kilometar.

KVG Buševečka biciklijada Dario Drvodelić-5

Za sve rute bila je osigurana pratnja policije, vozilo za prijevoz bicikla u kvaru te putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu.

– Osim same biciklijade organizirali smo i druženje, hranu i piće. Iz Crvenog križa stiglo nam je 17 ljudi koji su pratili utrku u slučaju ozljeda, a sudjeluje i preko 100 vatrogasaca. – rekao nam je Zlatko Antolović, dopredsjednik Udruge Moj Buševec.

KVG Buševečka biciklijada Dario Drvodelić-2

Kako bi se biciklisti ali i okupljeni zasladili u vrućem danu, tu su bile članice Društva žene Buševca.

– Pripremile smo palačinke, gibanice, slance, malo slatkog da se zasladimo. Ovo radimo već par godina. Prikupljeni prihodi od današnje prodaje idu u rad udruge, kao i za organizaciju Štruklijade koju organiziramo ovdje 22. lipnja. -rekla nam je Sanja Božurić, potpredsjednica Društva žene Buševca.

KVG Buševečka biciklijada Dario Drvodelić-12

Kroz program je bicikliste i okupljene vodio DJ Špic te je nakon biciklijade organizirano druženje uz grupu Zakon šutnje.