Home Izdvojeno Odabrana središnja tema i započele prijave programa za LegendFest

Odabrana središnja tema i započele prijave programa za LegendFest

PODIJELITE

Već treću za redom, u dvorcu Lukavcu održati će se LegendFest. Datumi festivala su subota 28. i nedjelja 29. svibnja.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine kroz različite izričaje kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festivale će, kao i svake godine, pratiti svi važniji mediji gradova i županija Hrvatske te cijele regije.

legendfest01-34.jpg

Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest-a u Dvorcu Lukavcu su zmajevi.

Kako se festival bliži, započele su prijave programa za ovogodišnji LegendFest. Priče, legende i mitovi o zmajevima, prvenstveno vezani uz Turopolje i Zagrebačku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme:

– coprnice/vještice, čarobnjaci, mistična bića, duhovi
– alkemičari, plemići, vojskovođe
– legende i mitovi Turopolja, zagrebačke županije
– Grička vještica
– kravata, povijesne osobe/ličnosti
– stare priče, običaji, navade, izričaji

– Ovim putem pozivamo sve umjetnike iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte za LegendFest Lukavec najkasnije do 20. travnja ove godine. – navode u TZVG.

legendfest

Prijave možete poslati na adresu Val kulture, Ilica 67, 10000 Zagreb (za Legendfest). Prijave moraju sadržavati: podatke o nositelju programa/projekta, kratki opis programa/projekta, u skladu s mogućnostima (slikovni ili video materijal) te eventualne financijske ili neke druge posebne zahtjeve ili potrebe za izvedbu programa.

Ovaj obiteljski festival se u proteklih 11 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su se mogla uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstava, crtanja i likovnih radionica ili izraziti vlastitu kreativnost, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju kroz dan i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.

legendfest01-14.jpg

 

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, dijelove običaja, mistike, vjerovanja iz baštine Zagrebačke županije i Turopolja.