Home Izdvojeno Od sljedeće godine i do Vukomeričkih gorica biciklističkom stazom

Od sljedeće godine i do Vukomeričkih gorica biciklističkom stazom

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić posjetio je Fitness park u Parku Franje Tuđmana na kojemu je postavljena nova šljunčana podloga. Ovim potezom trebao bi se riješiti problem blata koje je nastajalo pri svakoj kiši ili topljenju snijega.

– Neće se više stvarati lokve i bit će zgodno za korištenje u svako doba godine. Jako smo zadovoljni odazivom građana, često ovuda prolazim i vidim da se veliki broj naših sugrađana koristi ovim spravama. Postavili smo novo osvjetljenje koje će omogućiti korištenje parka do kasno u noć. – rekao je gradonačelnik.

Vježbalište podloga KVG (4)

Što će zasigurno biti korisno za vježbače u vrućim ljetnim mjesecima kada je preko dana zbog visokih temperatura gotovo nemoguće trenirati. Osim u Fitness parku Goričani bi uskoro trebali dobiti i dvije pješačko-biciklističke staze. Javnost je upoznata da je Grad pokrenuo postupak izdavanja lokacijske dozvole za građenje pješačke i biciklističke staze do jezera Čiče, ali novina je da je i druga staza od Kušanca do Velike Bune također u postupku izdavanja lokacijske dozvole.

– Tamo će nam biti malo čišća situacija s obzirom na to da je zemljište prema Velikoj Buni u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno Hrvatskih šuma.- istaknuo je Barišić.

Gradonačelnik je istaknuo da je izgradnja ovih dviju staza na vrhu liste prioriteta, te očekuje da će Grad Zagreb napraviti biciklističku stazu do Buzina starom Zagrebačkom cestom. Početak gradnje dviju spomenutih staza planiran je za početak sljedeće godine.

– Ja mislim da je za očekivati proljeće sljedeće godine kao početak izgradnje staza. Ako uspijemo brzo riješiti imovinsko-pravne odnose mogli bi već ove godine započeti radove na smjeru prema Čiču.- dodao je gradonačelnik.

Ulaganjima u biciklističke staze Grad Velika Gorica omogućit će svojim građanima lakši dolazak u centar grada i priliku da se sigurno rekreiraju.

[print_gllr id=44283]