Home Kultura Od danas u prodaji ulaznice za predstavu “Ježeva kućica”

Od danas u prodaji ulaznice za predstavu “Ježeva kućica”

Tvornica lutaka obradit će poznatu priču na sebi svojstven način izokrenuvši neke elemente

PODIJELITE

Tvornica Lutaka dolazi u Veliku Goricu s predivnom predstavom za djecu. Ježeva kućica, vrlo dobro poznata priča svim generacijama, stiže i na goričke kazališne daske.

U nedjelju, 24. travnja, moći ćete pogledati dječju predstavu nastalu prema motivima istoimenog djela Branka Ćopića kojeg generacije čitatelja znaju gotovo napamet. Predstava donosi svojevrsni nastavak priče koju je ispričao Ćopić – nakon što u prvom dijelu ispripovijedaju basnu o Ježevoj kućici i sudbini mede, vuka i divlje svinje, u drugom dijelu, glumci su se posvetili istraživanju što se događa s preostalo dvoje likova, odnosno Ježurkom i Lijom. Zanimljiva međuigra dva lika, na lijepo uređenoj sceni koja uključuje i Ježevu kućicu i Lijin dom, ali i šumarak.

Kao i uvijek Tvornica lutaka obradit će poznatu priču na sebi svojstven način izokrenuvši neke elemente tako da svijet koji kreiramo bude barem na sat vremena romantičniji, duhovitiji i ljepši od stvarnoga. Autor teksta je Branko Ćopić, a za režiju i glumu su zaslužni Mario Kovač i Petra Radin.

Cijena ulaznice 20 kuna, u prodaji su od danas, a možete ih kupiti na blagajni učilišta te ONLINE.