Home Izdvojeno Obnovljene jaslice nakon vandalskog uništavanja. Počinitelju prijeti do 5 godina zatvora!

Obnovljene jaslice nakon vandalskog uništavanja. Počinitelju prijeti do 5 godina zatvora!

PODIJELITE

Nakon što su nepoznati počinitelji u noći sa subote na nedjelju potpuno uništili jaslice u parku dr. Franje Tuđmana, one su tijekom dana obnovljene. Djelatnici Grada postavili su sve nove figure svete obitelji.

–  Obnovili smo danas jaslice u parku dr. Franje Tuđmana. Nećemo dopustiti da nasilje i mržnja unište naše vrijednosti i običaje, da uništavaju naš grad  –  napisao je gradonačelnik Dražen Barišić na svom facebook profilu.

obnovljene_jaslice

Velikogorička policija i dalje traga za vandalima koji su počinili materijalnu štetu od 3500 kuna i uoči božićnih blagdana povrijedili osjećaje vjernika.

STUPARIĆ: TRAŽIMO OČEVICE KAZNENOG DJELA

–  Pozivamo sve eventualne očevice uništavanja jaslica ili građane koji raspolažu s bilo kakvom informacijom koja bi nam u istrazi mogla pomoći da se jave u našu policijsku postaju  –  kaže Ivica Stuparić, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju PP Velika Gorica.

jaslice1

KAZNA ZATVORA DO PET GODINA

Ovaj vandalski čin spada u kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari” propisano člankom 235. Kaznenog zakona. Prema stavku 1., tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine. Međutim, u stavku 3. stoji da će se počinitelj kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina ako je djelo počinio iz niskih pobuda ili je njime prouzročio znatnu štetu.