Home Izdvojeno „Dim“ osvojio žiri, a vatrogasci publiku

„Dim“ osvojio žiri, a vatrogasci publiku

PODIJELITE

vatrogascipanorama

Nagrada publike pripala je „Vatrogasnoj“ pjesmi sastava neobičnog imena „Brata spasi bend“ koji je dobio i drugu nagradu žirija. Sve je osvojila dobro stopljena kombinacija limene glazbe i tamburica.

SKUPILI DOBRU EKIPU

–  Sa svih strana smo tražili dobre limenjake i tamburaše, uspjeli to spojiti i mislim da smo svoj cilj ostvarili. Zabaviti ljude i vratiti im osmjeh na lice u čemu smo i uspjeli, a što se vidjelo nakon festivala kada smo dobili prvu nagradu publike  –  ispričao nam je Dražen Kurilovčan iz „Brata spasi benda“.

Prva nagrada žirija pripala je ženskom vokalnom sastavu Dim iz Delnica za veselu pjesmu „San“ čiji je tekst napisao Marko Kovačić. Svih devet djevojaka bilo je oduševljeno nagradom.

–  Jako smo sretne i nismo to nikako očekivale. U biti, ja sam u sebi malo slutila, ali kako smo prije dvije godine već osvojile jednu nagradu, mislile smo da se ona neće ponoviti, već da će biti dodijeljena nekom drugom izvođaču. Svi smo oduševljeni i iznenađeni  –  rekla je Tanja Stipeć iz vokalnog sastava „DIM“.

POTOČNIK: PJESMA ĆE OSTATI U NARODU

–  Prepoznao je i žiri i publika ovu pjesmu da je pjevna, da je vesela i optimistična i mislim da će ostati u narodu  –  ističe glazbeni ravnatelj VGF-a Ivica Potočnik.

„Volim te Gorico moja“ najbolja je zavičajna skladba Velikogoričkog glazbenog festivala. Žiri je odlučio i da će Gubec beg s pjesmom „Japa, jel me vidiš“ i Dražen Kurilovčan sa skladbom „Volim te Gorico moja“ podijeliti treće mjesto. Kurilovčan kaže da je najvažnije napisati jednostavu pjesmu koja će na prvu lako ući u uho.

–  Ne treba komplicirati, niti filozofirati, već to mora biti što jednostavnije i pjevnije da ljudima što prije uđe u uho  –  kaže Dražen Kurilovčan.

A u uho su lako ušle „Dedine reči“ Matije Galekovića kojeg je žiri nagradio za najbolji tekst. Skladbu je izveo Tamburaški sastav Alibi. Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Nataša Mirković s pjesmom „Turopolje ti zemaljski raju“.

IZNJEDRILI NOVE VRIJEDNOSTI

–  Evo do sada 104 pjesme smo izbrojali, od kojih 70-80 govore o Turopolju, Pokuplju, Vukomeričkim goricama, Posavini. To nam je cilj bio, da iznjedrimo malo neke nove vrijednosti koje nisu samo šum jer njega je previše. A opet, da bude dopadljivo, da ljudi pjesme zapamte i pjevuše doma. Mislim da smo uspjeli  –  zaključio je Potočnik.

Velikogorički glazbeni festival, tu značajnu manifestaciju za Turopolje i hrvatsku kajkavštinu stvara mala ekipa, koja stručnošću i kvalitetom parira i najvećim glazbenim festivalima u Hrvatskoj. Stoga ne čudi da će uskoro početi pripreme i za sedmi Velikogorički glazbeni festival koji nas očekuje u prosincu iduće godine.