Home Izdvojeno Numerolog Lassić: Ovo su najsretnija imena u Velikoj Gorici

Numerolog Lassić: Ovo su najsretnija imena u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Među brojevima vladaju određene zakonitosti, a osnovna, na kojoj se temelji numerologija, mogla bi se svesti u geslo “slično se sličnome veseli”. Iz te postavke proizlazi mnogo zanimljivih pravila u numerologiji, a jedno od njih vezano je uz izbor imena djeteta. Naime, u oko 80% slučajeva pravilo je da roditelj s nesretnim brojem u svom imenu izabere ime koje također u sebi sadrži nesretan broj. Tako će, npr. majka Nada izabrati sinu ime Darko ili kćerki Jasminka; otac Damir izabrati će ime Luka ili Biserka. Dakle, ne samo da će dijete preuzeti genetsko naslijeđe roditelja, već se roditelji, davanjem imena, prenijeti na dijete svoje “numerološko naslijeđe”.

Brojevi imaju sretno ili nesretno zračenje. Zbog toga nije svejedno zovemo li se npr. Lidia ili Lidija, Nadica ili Nada, Ljilja ili Ljiljana, Marija ili Marica, Ivo ili Ivica, Niko ili Nikica, Jura ili Juraj,  Matej ili Matija? Dok se, npr. u imenu Nadica krije sretan broj 15 koji zrači šarmom i skladom, te ukazuje na veliku vjerojatnost lakog sklapanja poznanstava i ženidbi, broj 11 u imenu Nada jedan je od glavnih krivaca što njegova vlasnica ima mnoge nevolje, bilo da se radi o nemogućnosti pronalaženja “pravog” životnog partnera ili o problemima sa stanom, poslom, zdravljem… Neka imena u sebi sadrže brojeve koji pomažu izazvati razvode ili rastanke (npr. Martina,  Renata, Verica, Ksenija, Snježana, Branimir itd.), a neka imena sadrže brojeve koji  pripomažu uspjehu u životu (npr. Lidia, Ljilja, Marija, Jura, Tin itd.).

Osim što brojevi zrače sretnim ili nesretnim značajem, u njima se nalaze i simboli, koji mogu imati ili negativno ili pozitivno djelovanje: mogu kod svog vlasnika izazivati nesklad njega samog sa sobom i sa drugima te nemogućnost da realizira svoje urođene potencijale ili pak mogu potencirati urođene kvalitete i rezultirati čvrstom psihofizičkom konstitucijom. Sretni brojevi i skladni simboli pomažu svojim vlasnicima da sa prosječnim zalaganjem postignu maksimalne domete u onome čime se bave, a nesretni brojevi i neskladni simboli rezultiraju maksimalnim zalaganjem, a prosječnim rezultatima.

Stara latinska uzrečica “nomen est omen” (tj. “ime je znak”) nije zastarjela. Svatko od nas, kada se spomene neko ime, odmah stekne bilo pozitivnu, bilo negativnu predožbu o osobi koja ga nosi. Taj “helo” efekt nastao je kako našim racionalnim, tako i nesvjesnim stavom prema nekoj osobi koju poznajemo i o kojoj imamo određeno mišljenje.

Numerološki princip djeluje nešto drugačije: kada se upoznamo s nekom osobom naše nesvjesno “skenira” njezino ime i ako u njemu pronađe kvalitete slične našima (tj. naš broj) mi odmah uspostavimo kvalitetnu komunikaciju. Ako ne pronađe naš broj, bivamo obostrano suzdržani i treba proći vrijeme da se uspostavi međusobno povjerenje. Upravo zbog toga nam se neke osobe svide na prvi pogled, a neke u nama izazivaju bezrazložnu averziju.

NUMEROLOŠKA  ANALIZA  NAJČEŠĆIH  IMENA U VELIKOJ  GORICI

Analizom četrdeset najčešćih ženskih i muških imena (20+20) u Velikoj Gorici prema popisima stanovništva iz 2011. g. te iz 1953. godine, došli smo do ovih zanimljivih zaključaka:

– u proteklih 60 godina prva tri najčešća imena ostala su ista: Marija, Ana i Ivana te Ivan, Josip i Stjepan.

– neka imena su ispala iz kruga najzastupljenijih, a druga su ih u tom krugu zamijenila: umjesto imena Nikolina, Sanja i Snježana, danas imamo imena Kata, Lucija i Nada, a umjesto Boris, Darko, Dražen, Dubravko, Juraj, Vlado i Zdravko tu su danas Filip, Goran, Luka, Mario, Marko, Petar i Tomislav.

– ime sv. Lucije, zaštitnice Turopolja i Velike Gorice, prije 60 godina nije bilo među prvih 20 ženskih imena, a danas je ime Lucija na 18. mjestu po zastupljenosti.

– prije 60 godina ime Franjo bilo je čak na 11. mjestu po zastupljenosti, dok je danas tek na 10. mjestu.

 U kaldejskoj numerologiji postoji 51 sretan broj, 37 nesretnih brojeva te 11 brojeva koji su (ne)sretni zavisno o datumu rođenja neke osobe. I prije šezdeset godina, kao i danas, u četrdeset najčešćih ženskih i muških imena u Velikoj Gorici nalazi se 7% više sretnih brojeva od prosjeka te 13% manje nesretnih brojeva od prosjeka!

Među sretnim brojevima najviše je zastupljen broj 15 (u imenima Lucija, Dragica, Mirjana, Marijan i Mario), sretan broj individualnosti i fizičke atraktivnosti osobe koja zna iznimno lijepo iskazivati sebe te joj je naklonjeno svako javno, pogotovu umjetničko izražavanje. Ovaj broj je prikladan za poslove, novčane dobitke kao i za dobivanje darova.

Drugi najčešći sretan broj je 20 (u imenima Petra, Vesna, Josip i Petar), sretan broj produhovljenosti koji je sklon duhovnom razvoju. Za osobe s tim brojem korisnije je da ne forsiraju materijalističke aspiracije, već da jačaju duhovne dimenzije svoje prirode. Ovo je broj ambicioznosti, inicijative, novih ideja i poticaja aktivnosti, a ukazuje i na uspjeh kod suprotnog spola.

Među nesretnim brojevima najviše je zastupljen broj 12 (u imenima Katica, Marica, Damir, Ivica, Luka) zbog kojeg osobe s tim brojem često trpe jer ih drugi iskorištavaju. Taj broj ukazuje na osobu koja nosi i rješava tuđe probleme, a i sama nerijetko ima poslovnih i novčanih problema. To je tzv. “broj žrtve”.

brojevi

Vjerujemo da će ova veoma povoljna numerološka situacija – više sretnih i manje nesretnih brojeva u velikogoričkim imenima – biti nastavljena i u narednih šezdeset godina!

autor: Milivoj Lassić, numerolog

milivoj.lassic1@zg.t-com.hr

01/6291 824