Home Izdvojeno Novi izazovi umirovljenika

Novi izazovi umirovljenika

PODIJELITE

Barica Klarić bila je učiteljica punih 45 godina. Radila je u Osnovnoj školi Jurja Habdelića pa iako je već 6 godina u mirovini, nekad joj posao nedostaje.

-Kad sam otišla u mirovinu prvih dana očekivala sam školsko zvono, pa se moram spremiti u školu, a onda se vratite u neke druge aktivnosti i neki drugi novi život i sve je u redu.-Školnici skupština 2016 (22)

U školi joj je kaže bilo lijepo raditi, a ima savjet i za današnje učitelje.

-Dani su mi bili krasni, bila sam ispunjena, sretna i zadovoljna. Danas učiteljima savjetujem da moraju imati mnogo strpljenja, razumijevanja i ljubavi prema tom pozivu.-

U Klubu umirovljenika školnika godinama je i nekadašnja učiteljica u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika-Veronika Prvonožec. U mirovini je 25 godina. Prije šest godina osvojila je književnu nagradu ‘Albatros’ za zbirku priča ‘Učiteljica’, a i danas se bavi pisanjem i slaganjem svjevrsnog Ljetopisa. Školnici skupština 2016 (21)

-Sjećanja se lako brišu, najbolje je kad se pišu tako da ja uvijek nešto napišem i radujemo se kada se podsjetimo na sve što smo proveli i što smo radili.-rekla nam je Veronika Prvonožec, umirovljena učiteljica.

-Nas je većina između 70 i 80 godina i to je vrijeme kada je ograničena mogućnost velikih kretanja. No tu je dobra voja, stari učiteljski, prosvjetarski duh,, veselja, druženja optimizma životnoga kojeg smo nekada davali djeci sada ga vraćamo sebi.-Stjepan Šipušić, predsjednik UO KUŠ-a.Školnici skupština 2016 (4)

Na Izvještajnoj skupštini bili su i gosti iz Udruge dijabetičara, pjesnik Stjepan Vitez te članovi Kluba umirovljenika međunarodne zračne luke Zagreb. Inspiracija mnogima je i Đurđa Stijović, koja je usprskos obiteljskoj tragediji, smogla snage veseliti se i u umirovljeničkim danima.

-Otišla sam u mirovinu i izgubila sam sina. Dva velika angažmana odjednom su prestala. Isti tren angažirala sam se na drugom području, uključila sam se u hobby art radionicu i počela sam izrađivati ukrasne kutijice, ukrašavati pisanice, okvire, sve što me veseli.-rekla nam je Đurđa iz Kluba umirovljenika MZLZ-a.Školnici skupština 2016 (23)

Umirovljeni školnici, kako su ih nekada nazivali, druže se i vesele na raznim aktivnostima tijekom cijele godine. Odlaske na izložbe, u kazališta, muzeje, Marijanska svetišta, ponovit će i ove godine, a na ljeto planiraju i jednodnevni izlet na kupanje u Crikvenicu. Klub ima 103 člana, a danas je primljeno sedmero novih članova.

[print_gllr id=41271]