Home Izdvojeno Novi filmovi stigli u kino, sutra Matineja za umirovljenike

Novi filmovi stigli u kino, sutra Matineja za umirovljenike

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić
Zadnji petak u mjesecu u Kinu Gorica rezerviran je za Matineju umirovljenika. Sutra u 11 sati umirovljenici mogu besplatno pogledati povijesnu dramu ”Marija Magdalena”. Film traje 120 minuta, režiju potpisuje Garth Davis, a u glavnim su ulogama Rooney Mara, Joaquin Phoenix i Chiwetel Ejiofor.

– Legenda o Mariji Magdaleni kontroverzna je pripovijest s nekoliko lica, o kojoj se neistomišljenici najčešće sukobe zbog različitih povijesnih i biblijskih tumačenja. Zbog Magdalenine tjelesnosti i njezina prisnog odnosa s Isusom, njezina je priča stoljećima dominantno zloporabljena za degradaciju žena i diskreditaciju seksualnosti općenito. Ovakvim stavovima prema njoj kao povijesnoj osobi, suprotstavljena je činjenica kako je u trenucima Isusove najveće muke na Golgoti, Marija Magdalena bila jedna od rijetkih koja je ostala uz njega, odbijajući ga izdati, a bila je i prva koja je svjedočila o čudu njegova uskrsnuća – najavljuju film u POUVG.

Isti film prikazuje se i u redovitom programu. Možete ga pogledati od danas do 4. travnja u 20.30 sati, osim u nedjelju 1. travnja kada kino ne radi zbog blagdana Uskrsa.

Drugi film koji se prikazuje do 4. travnja u 18 sati, osim na Uskrs je ”Igrač broj 1”. režiju potpisuje Steven Spielberg, a u glavnim su ulogama Tye Sheridan, Vin Diesel i Olivia Cooke.

– ”Igrač broj 1” prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote. Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu – stoji u najavi filma.