Home Izdvojeno Neka druga vremena: Azena slavi ostanak u drugoj ligi

Neka druga vremena: Azena slavi ostanak u drugoj ligi

Pobjedom 3-0 u gostima kod Kostrene, koju su pobijedile i prije nekoliko dana na svom parketu, odbojkašice Azene i teoretski su osigurale ostanak u Prvoj ligi, drugom rangu natjecanja u hrvatskoj odbojci

PODIJELITE

Davno su prošla vremena kad su odbojkašice Azene bile u vrhu hrvatske odbojke, kad su se borile za naslov prvakinja države ili pobjednica kupa. Danas, nažalost, Azena više nije ni prva u gradu, a kamoli negdje drugdje, pa dobra vijest iz toga kluba glasi – osiguran je ostanak u drugoj ligi.

Točnije, riječ je o Prvoj ligi, ali samo imenom, budući da je to drugi rang natjecanja, prvi ispod Superlige, u kojoj igraju najbolje hrvatske ekipe. Azenašice se natječu u mini ligi za ostanak, u kojoj su četiri ekipe, a pobjedom protiv Kostrene i teoretski su osigurale ostanak. Na gostovanju na Kvarneru naše su odbojkašice pobijedile 3-0 u setovima (25-10, 25-23, 25-12) i dva kola prije kraja otišle na nedostižnu prednost pred protivnicama koje su pobijedile sad, ali i prije nekoliko dana na svom terenu.

Već u subotu Azena gostuje kod posljednjeplasiranog Rockwoola, a u posljednjem kolu na domaćem terenu će igrati protiv uvjerljivo vodećeg Đakova. I time će završiti još jedna sezona koja je dobar razlog za nostalgiju. U njezino zlatno vrijeme Azena je bila jedan od najboljih promotora Velike Gorice, nedodirljiva u svim izborima za najbolju ekipu grada i županije, ali to je već odavno prošlost. S obzirom na aktualnu situaciju, valja čestitati djevojkama i na ovom uspjehu, kojim su održali Azenu barem na ovoj razini. Nadamo se da će se u godinama koje dolaze i ovaj klub s bogatom prošlošću početi vraćati na stare staze slave.