Home Izdvojeno ‘Neispričana bajka’ Scene Gorica osvojila četiri nagrade

‘Neispričana bajka’ Scene Gorica osvojila četiri nagrade

PODIJELITE

Održan je 18. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej-a u Čakovcu od 10. do 15. listopada. Scena Gorica nastupila je sa predstavom za djecu ‘Neispričana bajka’, koja je nastala u suradnji s umjetničkom organizacijom Ruždjak i Perković (RUPER).

Na Susretu su se predstavila kazališta iz čitave Hrvatske te je u pet dana prikazano sveukupno deset predstava. Žiri je ocijenio ‘Bremenske svirače’ Kazališne družine Pinklec kao najbolju predstavu u cjelini dok je Scena Gorica osvojila najveći broj nagrada, čak četiri.

Nagradu za najbolju režiju podijelili su Radovan Ruždjak, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić. Aleksandra Naumov je za ulogu u predstavi nagrađena za najbolje žensko glumačko ostvarenje, dok je Damir Klemenić dobio istu nagradu u muškoj konkurenciji. Jedna od četiri nagrade koju je osvojio autorski projekt ‘Neispričana bajka’ je bila za najbolju scensku glazbu.

scena gorica

Scena Gorica ovih dana čeka rezultate sa Međunarodnog dječjeg festivala u Rumunjskoj, Iasi, gdje je predstava ‘Neispričana bajka’ oduševila i struku i publiku. Do sada je Scena Gorica dobila već deset nagrada za predstave iz vlastite produkcije.

Hrvatski centar Assitej organizirao je u sklopu 18. Susreta i konferenciju regionalnih centara ugostivši mlade producente iz Mađarske, Italije, Srbije i Hrvatske. Predstavili su scenu i tendencije kazališta za djecu i mlade iz svojih zemalja te radili na budućim zajedničkim projektima. Prikazana je i izložba ‘Sedamdeset godina rada i postojanja Tandarica Teatra’ iz Bukurešta kao i radionica Svetlane Patafta.