Home Izdvojeno Dobra vijest za umirovljenike

Dobra vijest za umirovljenike

PODIJELITE

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije donio je odluku kojom određenoj kategoriji umirovljenika umanjuje iznos mjesečne pristojbe na 40 kuna. Odluka je donesena na temelju prethodne suglasnosti Vijeća za elektroničke medije.

Pravo na smanjenu mjesečnu pristojbu imaju umirovljenici koji su obveznici plaćanja mjesečne pristojbe, a primaju mirovinu iz državnog proračuna koja ne prelazi 1500 kuna te koji su na dan donošenja odluke (12. listopada 2015.) bili u HRT-ovoj evidenciji obveznika plaćanja mjesečne pristojbe.

Da napomenemo, mirovinski cenzus od 1500 kuna ostvaruje 218.216 umirovljenika.

Oni umirovljenici koji imaju pravo na smanjenu mjesečnu pristojbu trebaju poslati podatke ili e-porukom na adresu povlastica@hrt.hr, telefaksom na broj 01 634 2234 ili pismeno na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ Pristojba, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb. Podaci koje je potrebno navesti su ime i prezime, OIB, datum rođenja, adresa i PRB (pretplatnički broj – nalazi se na uplatnici za mjesečnu pristojbu pod opis plaćanja) ili poziv na broj primatelja.

Umirovljenici koji su se javili i ostvaruju pravo na umanjenje pristojbe biti će obaviješteni pismenim putem kao i oni koji nisu ostvarili to pravo.

Svim umirovljenicima čiji su zahtjevi obrađeni i odobreni u tekućem mjesecu HRT će poslati izmijenjene račune s umanjenim iznosima radijske i televizijske pristojbe za sljedeći mjesec.