Home Izdvojeno Nalazni ured ZET-a čuva izgubljene stvari 48 sati, a potom ih šalje...

Nalazni ured ZET-a čuva izgubljene stvari 48 sati, a potom ih šalje policiji

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

ZET-ovim autobusima i tramvajima svakodnevno se vozi tisuće putnika. Mnogi od njih u vozilima javnog prijevoza barem jednom su izgubili neki predmet. U ZET-u kažu kako svakog mjeseca pronađu 50-tak predmeta koje privremeno smještaju u Nalazni ured na Remizi. Ondje se 48 sati čuvaju svi predmeti, osim hrane, a potom ih djelatnici ZET-a predaju Nalaznom uredu MUP-a u Heinzelovoj 98. Policija te stvari čuva godinu dana, a ako se ni do tada ne jave vlasnici, predmeti se prodaju na javnoj dražbi.

U autobusima i tramvajima putnici i vozači pronalaze svašta, od kišobrana, rukavica, šalova, novčanika, mobitela, vjenčanog prstenja, ključeva, pa čak i prijenosnih računala.

Kako ističu u ZET-u, najlakše je kad se pronađu dokumenti ili liječnički nalazi jer je tada jednostavno ući u trag vlasniku. No, u slučaju pronalaska drugih predmeta vlasnik mora opisati neke specifičnosti poput boje, broja ključeva ili neki drugi detalj kako bi se moglo utvrditi da su upravo oni vlasnici izgubljenih stvari. No, tek trećina građana dođe podići svoje izgubljene stvari.

Ako ste i vi nešto izgubili tijekom vožnje, svakako kontaktirajte Nalazni ured ZET-a.

– Mogu doći u sjedište ZET-a na Remizi, Ozaljska 105, šalter 10, svakim radnim danom od 7.15 do 15 sati. Ili nas mogu u isto to vrijeme nazvati na telefon 01 3651 481. Informacije o pronađenim stvarima svakodnevno mogu dobiti i slanjem e-maila – rekla je za zet.hr Suzana Severin, uz napomenu kako je važno reagirati čim putnik primijeti da je izgubio neki predmet.