Home Izdvojeno Gorička policija zbog prebrze vožnje kaznila 48 vozača

Gorička policija zbog prebrze vožnje kaznila 48 vozača

Preventivno-represivna akcija "Brzina kretanja vozila" na području Policijske postaje Velika Gorica trajala je od 7 do 15 sati. Zbog nepoštivanja propisa 40 vozača platit će kaznu 500, a njih osmero tisuću kuna.

PODIJELITE

Policijska postaja Velika Gorica jučer, na području policijske postaje Velika Gorica, provela preventivno-represivnu akciju “Brzina kretanja vozila”.

Akcija je trajala od 7 do 15 sati, a utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja brzine. Čak 40 vozača dobilo je kaznu od 500 kuna jer su u naselju vozili brzinom 10 do 20 kilometara na sat više nego je dopušteno, dok je njih osmero dobilo kaznu od tisuću kuna jer su se kretali brzinom 20 do 30 kilometara na sat više nego što je propisano prometnim znakovima.

– Akcija je provedena kako bi se kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.