Home Izdvojeno Nakon svečane premijere, sutra možete pogledati film Fuji u Velikoj Gorici

Nakon svečane premijere, sutra možete pogledati film Fuji u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Foto: Fuji

Jedan od glavnih velikogoričkih ponosa je, svima dobro poznata, Marina Drašković i njen Judo klub osoba s invaliditetom Fuji. Uz brojne uspjehe kroz sve ove godine, projekte i natjecanja, ove godine mogu se pohvaliti jednom drugačijom pričom – održana je premijera dokumentarnog filma Fuji!

Riječ je o filmu koji je nastao kao presjek dosadašnjeg rada Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji. Podsjećamo, Judo klub osoba s invaliditetom Fuji započeo je s radom 2012. godine, a u posljednjih tri godine provode različite aktivnosti u sklopu EU projekta Judo inkluzija. Jedan od ciljeva filma i projekta bio je kroz priče mladih “Fujijevaca” s cerebralnom paralizom istaknuti važnost potrebe integracije djece s poteškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća.

Marina Drašković, dugogodišnja judašica, šesterostruka prvakinja Hrvatske i predsjednica Judo kluba Fuji, u judo trening s djecom s poteškoćama krenula je prva u Hrvatskoj. U tom kontekstu istaknula je značaj odgojno-obrazovnog karaktera juda. “Ovaj film nastao je kako bi potaknuo druge sportske klubove da u svoje redove uključe i djecu s teškoćama. Hvala mojoj obitelji na beskompromisnoj podršci, hvala svim trenerima, “pinkyjevcima”, “fujijevcima”, Hrvatskom judo savezu, Gradu Velika Gorica, svim institucijama i pojedincima koji nam pomažu. Pokazali smo da je nemoguće samo malo teže za postići i idemo dalje s istim razmišljanjem”, rekla je Marina.

Autori filma, Dino Julius i Luka Hrgović, pobrinuli su se da kroz 20 minuta filma, kroz zanimljive priče sportaša i ostalih članova kluba Fuji, istaknu glavne vrijednosti i ideje kluba, a to su prije svega snaga prijateljstva, te važnost sporta i inkluzije. U filmu se pojavljuje i Satoshi Ishii, olimpijski prvak u judu iz Pekinga 2008. godine, koji je veliki prijatelj Hrvatske i JK Fuji.

Na premijeri su sudjelovali izaslanik ministrice turizma i sporta, ravnatelj Uprave za sport, Krešimir Šamija, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ana Sršen i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Velikogorička premijera održat će se u utorak, 28.09. u 18h u POUVG. Dio ulaznica dostupan je svima te ih možete besplatno preuzeti na blagajni kina.