Home Kultura Nagradna igra za besplatno članstvo

Nagradna igra za besplatno članstvo

PODIJELITE

Završni program nagradne igre „Od izvornika do prijevoda“, bit će u srijedu, 6. studenoga 2013. u 19.00 sati, u Područnoj knjižnici Galženica.

Projekt populariziranja književnog prevoditeljstva organiziran je u suradnji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) iz Zagreba. Oslanjanjem na njihove plakate s podacima o 20-ak prevoditelja s više europskih jezika organizirana je nagradna igra za odrasle sugrađane.

Erika Koporčić, voditeljica ureda DHKP-a i Nataša Medved, predsjednica Društva govorit će o djelovanju DHKP-a, promicanju kvalitetnog prevodilaštva, statusu profesije itd. Članice DHKP-a su i dvije Velikogoričanke koje će pričati o svom iskustvu prevođenja književnih djela.Romana Perečinec je zaposlena u OŠ Vukovina, prevodi s njemačkog, nizozemskog i flamanskog jezika. Ana Pranjković suradnica je na značajnim leksikografskim projektima, a prevodi s njemačkog i španjolskog jezika.

Romana i Ana izvući će 15 sretnih sudionika nagradne igre koji će dobiti besplatno godišnje učlanjenje u GK VG, u Knjižnici Galženica.