Home Izdvojeno Na sastanku udruga za zaštitu životinja i Grada dogovorena ‘veća briga o...

Na sastanku udruga za zaštitu životinja i Grada dogovorena ‘veća briga o udomljavanju napuštenih životinja’  

PODIJELITE

Predsjednica Udruge 60+ Željka Štor i gradonačelnik Dražen Barišić održali su zajednički sastanak na temu zbrinjavanja napuštenih životinja i njihovog zbrinjavanja. U priopćenju Grada stoji kako će oni zajednički s Udrugom povećati brigu o udomljavanju napuštenih životinja.

– Paralelno s time, pokrenut će se radnje i analize o mogućnosti izgradnje vlastitog skloništa na području Grada o kojem bi brigu vodile udruge za zaštitu životinja – ističu iz Grada nakon sastanka na kojem je sudjelovao i predsjednik udruge ‘Prijatelji životinja’ Luka Oman.

Budući da je u tijeku natječaj kojim će se odabrati najpovoljniji ponuditelj, s kojim će Grad sklopiti Ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja na razdoblje od godinu dana, u Ugovor će biti ugrađeni elementi prema preporukama udruga za zaštitu životinja.

– Oni će podrazumijevati veću brigu o udomljavanju napuštenih životinja, ali i obvezu preventivnog i edukativnog djelovanja. Na prijedlog Udruge 60 +, Grad će formirati povjerenstvo koje će provesti potrebne predradnje i analize o mogućnostima izgradnje vlastitog skloništa za napuštene životinje. Grad Velika Gorica je prijatelj životinja i suradnja s udrugama koje o njima brinu nam je izuzetno važna. Zadovoljan sam da smo na istim stranama i da imamo isti cilj, a to je briga o napuštenim životinjama, njihovo udomljavanje i edukacija građana. Siguran sam da ćemo zajednički uspjeti u našim ciljevima koji su usmjereni na zaštitu životinja, poštivanje Zakona o zaštiti životinja i racionalnoj potrošnji proračunskog novca – izjavio je gradonačelnik Barišić.