Home Izdvojeno Na dan izbora osobe s invaliditetom mogu glasovati i u vlastitom domu

Na dan izbora osobe s invaliditetom mogu glasovati i u vlastitom domu

PODIJELITE

Svi birači koji zbog teže bolesti, nemoći ili tjelesnog oštećenja ne mogu pristupiti biračkom mjestu na dan parlamentarnih izbora u nedjelju, 11. rujna, mogu glasovati u vlastitom domu,ako o nemogućnosti izlaska pravovremeno obavijeste nadležno izborno povjerenstvo.

Gradsko izborno povjerenstvo Velika Gorica poručuje da je dovoljno obavijestiti na dan održavanja izbora do 12 sati, pozivom na broj 01 6269 911 ili na broj centrale 01 6269 900. Obavijestiti može i član obitelji osobno na biračkom mjestu gdje također valja voditi računa da birački odbor zaprimi obavijest do 12 sati. Glasovanje za koje je zaprimljena obavijest nakon 12 sati moći će se provesti samo ako birački odbor ocijeni da neće omesti redovno glasovanje na biračkom mjestu.

-Osobe, koje zbog invaliditeta ili bolesti fizički ne mogu samostalno ispuniti glasački listić na biračkom mjestu mogu ovlastiti osobu u pratnji da to učini umjesto njih. Ove upute se također odnose i na nepismene osobe. Na biračkim mjestima gdje nije moguće osigurati pristup osobama s invaliditetom omogućit će se glasanje ispred biračkog mjesta.-rekli su iz Udruge osoba s invaliditetom ”Suncokret” iz Velike Gorice.

Udruga poziva sve svoje članove i sugrađane koji ne mogu pristupiti biračkom mjestu da o tome pravovremeno obavijeste nadležna tijela i tako osiguraju svoje biračko pravo na predstojećim izborima.