Home Izdvojeno Možete li pomoći Vukovarcima? Osnovna škola Eugena Kumičića prikuplja hranu za njihovu...

Možete li pomoći Vukovarcima? Osnovna škola Eugena Kumičića prikuplja hranu za njihovu socijalnu trgovinu

PODIJELITE

Nastavnici i učenici velikogoričke Osnovne škole Eugena Kumičića pozivaju sve građane da se odazovu akciji prikupljanja hrane za socijalnu trgovinu u Vukovaru. Namirnice možete donositi u školsku knjižnicu danas, te sutra, 20. studenog. U petak, 21. studenog, hranu će autobusom ponijeti u Vukovar.

– Velikogorička Osnovna škola Eugena Kumičića svake godine organizira izlet za osme razrede u Vukovar. Izlet se planira uvijek u tjednu u kojem se spominjemo Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Ove godine, po prvi puta, nastavnici Kumičića odlučili su iskoristiti prazne bunkere autobusa i ponijeti potrepštine za socijalnu trgovinu u Vukovaru – kaže organizatorica Lada Rojc, ističući kako su građanima prijeko potrebne osnovne namirnice za život.

– Provjerili smo kod osoba koje vode trgovinu da su najpotrebnije namirnice tjestenina, sol, šećer, riža, ulje, palenta, griz, konzerve gotove hrane, paštete, mesni naresci, juhe iz vrećice, te higijenske potrepštine (šamponi, sapuni, gelovi za tuširanje, paste za zube, wc papir i pelene). Naglašeno nam je  da vodimo računa da proizvodi za osobnu higijenu budu oni po najpovoljnijim cijenama koje se nađu na policama – napomenula je Rojc, pozivajući Goričane da se akciji pridruže u velikom broju.