Home Vijesti MORH Do petka moguća pojačana buka i probijanje zvučnog zida

MORH Do petka moguća pojačana buka i probijanje zvučnog zida

Aktivnosti će se provoditi od 10 do 16 sati

PODIJELITE
Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

Iz MORH-a su najavili nove letačke aktivnosti u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tako će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila od danas, 20. listopada pa do do petka, 22. listopada od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti. Tijekom tih letačkih aktivnosti se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planirani su probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla. Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma”, provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12 do 16 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te mole građane za strpljenje i razumijevanje.