Home Izdvojeno Mladi HSU-a skuhali najbolji fiš

Mladi HSU-a skuhali najbolji fiš

PODIJELITE

Dvadesetak ekipa odmjerilo je jučer na Trgu kralja Tomislava snage u pripremanju fiš paprikaša. Organizator velikogorički HNS osigurao je svakoj ekipi dva kilograma očišćenog šarana, stol s dvije klupe, kruh, tanjure i pribor za degustaciju, a za ostalo su se ekipe morale same pobrinuti.

Titulu najbolje ekipe na 9. Turopoljskoj fišijadi HNS-a odnijela je ekipa iz Čičke poljane koja je koristila šarana, soma i štuku. -Prezadovoljni smo kako je nam je fiš ispao. Nismo ni znali da se natječemo, mogli smo ponijeti i boljeg vina pa bi rezultat bio još bolji. – kroz šalu su nam rekli članovi ekipe koji su se predstavili kao mladež Hrvatske stranke umirovljenika.

HNS fišijada 2016 (8)

Ekipa iz Narodne koalicije za pripremanje svoga jela koristila je pak malo drugačiji recept. Oni su u svoj fiš stavili dodali i amura. – Ovo je najbolja kombinacija ribe za fiš. Koliko je ovo ukusno najbolje pokazuje prazan kotlić. Ljudi su stajali u redu da bi dobili svoju porciju.- pohvalili su nam se glavni meštri Josip Berković i Damir Šimunić, zadovoljni osvojenim četvrtim mjestom.

Nagradu za najbolje uređeni stol dobila je ekipa iz Kosnice. -Nagradu smo dobili za najljepše uređen stol i ovo nam je prvi put da sudjelujemo na HNS-ovoj Fišijadi . Zadovoljni smo rezultatom, iako smatramo da je naš fiš bio ozbiljan pretendent za prvo mjesto.- rekao nam je Filip Margić, predsjednik KUU ‘Turopoljska tradicija’.

HNS fišijada 2016 (6)

Prema informacijama organizatora na Fišijadi je podijeljeno oko 480 porcija fiša i 200 porcija kotlovine.

[print_gllr id=54848]