Home Izdvojeno Mirjana Lučić srebrna!

Mirjana Lučić srebrna!

PODIJELITE

Na otvorenom stolnoteniskom prvenstvu Slovenije za osobe s invaliditetom u Laškom, naše stolnotenisačice na današnjim su finalima osvojile dva zlata, srebro i broncu. Srebreno odličje osvojila je nova reprezentativka i članica STKOI Uspona Mirjana Lučić, nakon poraza od Brazilke Alexsandre s 0:3.

– Osjećam se kao svjetska prvakinja jer Brazilka je u ovom trenutku četvrta stolnotenisačica svijeta i za mene kao teknovu u reprezentaciji ovo je svakako veliki poticaj da jednog dana dođem na paraolimpijske igre kao prva Velikogoričanka – izjavila je na završetku meča Mirjana, koju već popodne očekuju igre parova.

Sandra Paović, članica STKOI Uriho iz Zagreba, u finalu bila je bolja od Ruskinje Tchebanoikaove s 3:1. Drugo zlato osvojila je Anđela Mužinić, članica STKOI Nec iz Splita,  savladavši Talijanku Brunelliovu s 3:2. Helena Dretar Karić, članica STKOI Nec iz Splita, porazom u polufinalu od Mužinićeve s 0:3 došla je do bronce.

Na natjecanju u Laškom, od 06. do 11. svibnja, sudjeluje preko 350 natjecatelja iz cijelog svijeta, a hrvatske boje brane sedam stolnotenisačica i stolnotenisača.

Slovensko prvenstvo je po konkurenciji najjače ovogodišnje natjecanje prije Svjetskog prvenstva koje će se u rujnu održati u Pekingu.