Home Izdvojeno Mirenje nije uspjelo – počinje štrajk u Zračnoj luci Zagreb!

Mirenje nije uspjelo – počinje štrajk u Zračnoj luci Zagreb!

PODIJELITE

U četvrtak, 21.11. počinje štrajk djelatnika zagrebačke Zračne luke. Uprava je tijekom poslijepodneva zaprimila službenu najavu štrajka, potpisanu od predsjednika četiri sindikata koji djeluju na zračnoj luci.

– Obavještavamo vas da je, nakon trećeg sastanka mirenja Uprave Zračne luke Zagreb i predstavnika Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb pred miriteljicom GSV, održanom u petak, 15.11.2013. nakon višesatne rasprave, unatoč donesenim zaključcima po pojedinim točkama, postupak mirenja je prekinut na jednostrani zahtjev predstavnika Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb – stoji u priopćenju glasnogovornice zagrebačke Zračne luke Lidije Capković Martinek.

Uprava Zračne luke Zagreb smatra da je štrajk neopravdan.

RAZLOZI ŠTRAJKA

– navodna neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora od strane Poslodavca Zračne luke Zagreb te povezanih društava,

-nezadovoljavajući postupci nadležnog Ministarstva MPPI,

-navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane Davatelja koncesije – Vlade RH,

-navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane Koncesionara.

TRI FAZE

U najavi je naznačeno da će se štrajk održati na području Zračne luke Zagreb,d.o.o, Zračne luke Zagreb – Trgovina, d.o.o i Zračne luke Zagreb – Ugostiteljstvo,d.o.o. i to u tri faze od kojih je prva najavljena kako slijedi:

Prva faza štrajka započinje u četvrtak, 21.11.2013. u 10:00 sati i traje do 22.11.2013. u 24:00 sati

Iz Zračne luke Zagreb ističu da će o razvoju događaja pravovremeno izvještavati javnost putem priopćenja i na službenoj web stranici www.zagreb-airport.hr, te da će biti u koordinaciji s avio prijevoznicima kako bi čim više umanjili štetu.