Home Gospodarstvo MIČEVEC Ni znakovi ne pomažu. Glomazni otpad bačen kod glavne ceste

MIČEVEC Ni znakovi ne pomažu. Glomazni otpad bačen kod glavne ceste

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva na koje se često nailazi u okolici grada

PODIJELITE
Foto: Renata Bedeković

Društvenim mrežama su se ponovno počele širiti fotografije neprihvatljivog ponašanja građana. Naime, u Mičevcu je nesavjesni građanin na glavnoj cesti odlučio istovariti glomazni otpad i to u blizini natpisa koji zabranjuje odlaganje otpada.

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva na koje se često nailazi u okolici grada, po poljima i okolnim prilaznim cestama i livadama. Ovakve situacije vidljive su na svakoj strani grada, a često otpad jako dugo ostane na lokaciji što nesavjesnim građanima stvara pretpostavku da njihove akcije neće biti kažnjene.

Iz tog razloga vlasnica fotografija poziva sve da se zajedno uključe u razotkrivanje nesavjesnih i besramnih osoba koje iz dana u dan zagađuju naš okoliš. “Ako vidite da netko baci ili istovari bilo koju vrstu otpada u okoliš, zapišite registracijski broj auta i prijavite policiji. Jučer ovo istovareno na glavnoj cesti prema Mičevcu. Sramota.”, napisala je.

Nekoliko načina prijave

Ako želite prijaviti ovakve situacije, postoji nekoliko načina. Ukoliko se radi o opasnoj vrsti otpada prijavu treba poslati Inspekciji zaštite okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode i/ili na servis Zelenog telefona (072 123 456). U Velikoj Gorici postoji i stranica popravimo preko koje možete prijaviti probleme putem WEB-a ili APLIKACIJE. Mnoge prijave se na stranici već pokazuju, ali ne škodi ponovno prijaviti neovisno o tome što je sličan problem već u sustavu.

Još jedan izvor je i aplikacija ELOO osmišljena od strane ministarstva preko koje svoj posao obavljaju komunalni radnici, ali preko koje se može prijaviti i problem građana.