Home Gospodarstvo Meridian 16: U tijeku veliki projekti, a u planu zapošljavanje više od...

Meridian 16: U tijeku veliki projekti, a u planu zapošljavanje više od tisuću ljudi

Trenutno se grade objekti tvrtki Eurospin i Log Expert One, a u planu je stvaranje dodatnog sadržaja poput kafića, restorana, fitness centra..

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Uslijed povećane potražnje za kvalitetnim industrijskim i logističkim prostorima, u poslovnoj zoni Meridian 16 je u tijeku izgradnja i razvoj dva velika projekta. Radi se o projektima tvrtki Eurospin i Log Expert One.

Projekt tvrtke Eurospin uključuje izgradnju tlocrtne površine od oko 29.000 m2, a u kojem će se nalaziti središnji logističko-distribucijski centar (LDC), kao i uredski prostori uprave predmetne kompanije. Eurospin planira dovršiti objekt u prosincu ove godine.

Drugi projekt se odnosi na investitora Log Expert One, a koji je na području zone započeo gradnju dva objekta, ukupne bruto površine od oko 68.600 m2. “U predmetna dva objekta nalazit će se skladišni i uredski prostori namijenjeni zakupu, a većina ih je već zakupljena u fazi gradnje od strane renomiranih kompanija i brendova. Dovršetak je planiran također u prosincu ove godine.”, govori nam direktorica Ivana Bakunić.

U planu novi projekti, ali i dodatni sadržaj

Osim navedenih projekata, u planu su i novi za koje su ishođene dozvole. Tako nam direktorica Bakunić govori kako očekuju da bi uskoro s gradnjom trebale započeti tvrtke Alcu, Bertol, AGS, Astreja te CTO. Uz to je još nekoliko korisnika u fazi ishođenja dozvola.

Nakon dovršetka izgradnje svih projekata koji su trenutno planirani očekuje se da će u zoni Meridian 16 biti zaposleno oko 1000-1500 ljudi. Nakon cjelokupnog dovršetka razvoja zone očekuje se da će tamo raditi nekoliko tisuća ljudi. “U planu je gradnja i dodatnih sadržaja u samoj zoni poput restorana, caffe bara, fitness centra i tako dalje te gradnja dodatne infrastrukture, kao i uvođenje javnog gradskog prijevoza.”, zaključuje Bakunić.