Home Izdvojeno Matičin književni natječaj uskoro završava, evo do kada imate vremena poslati svoju...

Matičin književni natječaj uskoro završava, evo do kada imate vremena poslati svoju kratku priču

Pisati možete na kajkavskom ili standardnom hrvatskom jeziku

PODIJELITE

Ogranak Matice Hrvatske u Velikoj Gorici krajem rujna otvorio je 14. Matičin književni natječaj za kratku priču. Ovim putem obavještavaju da natječaj uskoro i završava. Krajnji rok za poslati svoju kratku priču imate do Božića, 25. prosinca.

Ovaj natječaj već tradicionalno raspisuju svake jeseni. Od autora traže proznu formu kratka priča napisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom, na najviše četiri kartice teksta.

Ista se treba poslati u pisanom obliku poštom i u elektroničkom obliku na adrese: Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka  (s naznakom za Matičin književni natječaj) te na natjecaj.matica.gorica@gmail.com.

U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.

Priču  je potrebno  umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom, odnosno standardnom jeziku. Rezultati natječaja biti će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i na lokalnim internetskim portalima (velikagorica.com, vgdanas.hr, cityportal.hr, kronikevg.hr, vgradu.hr)

Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni  javnosti u četvrtak, 30. ožujka 2023. g. u prikladnom prostoru u Velikoj Gorici, a u slučaju da to zbog javnozdravstvenih prilika neće biti moguće – online na web stranici Ogranka. Isto tako će biti objavljeni u časopisu Ogranka LUČ i lokalnim glasilima u Velikoj Gorici.