Home Izdvojeno Linija 268: Vozač nije dopustio vožnju majki s djetetom zbog dječjeg bicikla

Linija 268: Vozač nije dopustio vožnju majki s djetetom zbog dječjeg bicikla

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U subotu u poslijepodnevnim satima ponovo se odvijala drama na liniji 268. Prema pisanju portala vecernji.hr, na autobusnoj stanici kod Avenue Malla majka s djetetom koji je sa sobom imao dječji bicikl pokušala je ući u autobus za Veliku Goricu, no vozač joj to nije dopustio.

Navodno je majka tada upitala vozača “Kako dječja kolica smiju ući u autobus?”, na što joj je on drsko i jednostavno odgovorio  “Bicikl je po zakonu prijevozno sredstvo”. Ostali putnici su, kao i uvijek, stali na stranu majke putnice, no uzalud.

“Ja ću sada do Velike Gorice na tom malom biciklu?”, komentirala je majka, a vozač je zatvorio vrata i nastavio vožnju.

Kakva je praksa kada su u pitanju mali bicikli i prijevoz takvih i sličnih pomagala, upitali smo jednog ZET-ovog vozača koji je htio ostati anoniman. Objasnio je kako se niti u autobusu, niti u tramvaju ne smiju prevoziti bicikli i slična prijevozna sredstva, ali da većina vozača u tome slučaju “popusti”, no da su ti isti bicikli velika prijetnja drugim putnicima u tramvajima i autobusima.

Ovo je samo jedan u nizu sličnih incidenata na ovoj liniji. Nekada se događaju zbog kašnjenja autobusa u polasku, nekada zbog karti, ali gotovo uvijek na liniji Glavni kolodvor – Velika Gorica.