Home Izdvojeno KUD ”Nova zora” nastupio u Svetom Ivanu Zelini

KUD ”Nova zora” nastupio u Svetom Ivanu Zelini

PODIJELITE
Foto: KUD ''Nova Zora''

Kulturno umjetničko društvo ”Nova zora” iz Donje Lomnice u subotu je predstavljao Veliku Goricu na 20. Svetoivanjskoj smotri izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije koja se održala u Kulturnom centru Sveti Ivan Zelina.

– Možemo s ponosom reći da u ovih dvadeset godina na Smotri u Zelini bili smo 18 puta, i da smo zadržali naše prvo mjesto i do današnjeg dana u izvornom folkloru. Stoga se od srca zahvaljujem kako našim voditeljima prijašnjim i sadašnjim, ali posebna i velika hvala svim članovima na trudu. Na subotnjoj vrućini u nošnjama pokazali smo još jednom da nam je stalo do našega KUD-a – rekla je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a ”Nova zora” iz Donje Lomnice.

Foto: KUD ”Nova Zora”

U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je deset kulturno umjetnički udruga: HPD ”Zelina”, KUD ”Obreška”, KUD ”Veleševec”, KUD ”Seljačka sloga” Kupinec, KUD ”Ogranak seljačke sloge” Lupoglav, KUD ”Bukevje”, KUD ”Kupljenovo” Zaprešić, KUD ”Sveta nedjelja”, KUD ”Nova zora” Donja Lomnica, KUD ”Desinec”.

Nakon kratke ljetne stanke, folkloraši će se pripremati za nastup na Državnoj smotri, odnosno 24. Susretu Hrvatskih folklornih ansambala izvornih folklornih skupina koja će se održati 21. listopada u Sisku u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.