Home Sport FOTO Na Ivanjski nogometni turnir u Buševcu stigla veteranska ekipa iz Njemačke

FOTO Na Ivanjski nogometni turnir u Buševcu stigla veteranska ekipa iz Njemačke

PODIJELITE

Nakon što je u četvrtak manifestaciju Ivanje u Buševcu otvorila druga buševačka Štruklijada, program se nastavio u subotu. Održali su se Ivanjski nogometni turnir, 7. Memorijal Josipa Robića-Habe – natjecanje vatrogasnih pomladaka, vatrogasno natjecanje ženskih i muških desetina Jubilarni 20. kup Turopolja te noćni “Super kup” na polivalentnom igralištu Područne škole Buševec. Održana je i Tradicionalna pivijada uz glazbeni sastav “VIGO band”.

NOGOMETNI TURNIR

Ivanjski turnir Društvenih organizacija u Buševcu na ŠRC-u Zvrnik organizirali su NK Polet i Udruga Moj Buševec. Na cjelodnevnom turniru natjecali su se NK Polet, DVD Buševec, Udruga Moj Buševec i te gostujuća ekipa veterana iz Njemačke – Elpeshof 1963. e. V. Favoriti su bili svi. – Gospodin Tom Kompas iz Buševca, menadžer jedne tvrtke u Njemačkoj skupio je svoje prijatelje menadžere i njihove bolje polovice i oni su nam se priključili i kao dio sponzora u ovom događaju. S nama su tri dana, uživaju u produženom vikendu u Hrvatskoj – ispričao je Ivica Markus, predsjednik NK Polet.Tom Kompas iz Buševca u Njemačkoj živi od 1989. godine, a s organizatorima je već dvije godine dogovarao dovesti gostujuću ekipu iz Njemačke. – Uz pomoć NK Poleta to nam je bilo omogućeno tako da smo mogli složiti ekipe i gosti iz Njemačke, njih 22, doputovali su autom. To su moji prijatelji iz Njemačke koji igraju veteranski nogomet i koji uvijek imaju volje putovati i ići na ovakve turnire i igrati s raznim ekipama. Njima je najvažnije podružiti se, proveseliti se i odigrati koju tekmu. Super im je, ugodno im je, ugostili smo ih najbolje što smo mogli. Koliko sam čuo od njih, mogli bi doći i sljedeće godine – rekao je.

Ovaj turnir tradicionalno se igrao u Buševcu osamdesetih godina prošlog stoljeća, a nakon duže stanke s turnirom se ponovo krenulo 2011. godine. – Prepustili smo ove godine organizaciju i domaćinstvo NK Poletu. Kao suorganizator radimo s njima u organizaciji momčadi, medalja i svega skupa. Ravnopravni smo prema njima u samoj organizaciji. Ideja Udruge Moj Buševec je bila da konačno vratimo dio natjecanje između udruga koji je bio osamdesetih te da udruge ujedinimo na dan mjesta – ispričao je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec i suorganizator turnira.Na turniru se pekao roštilj i turopoljska kotlovina, a nakon Turnira održala se Tradicionalna pivijada uz pržene ribice.

KUČKA BICIKLIJADA

Gosti Ivanja u Buševcu bili su i biciklisti 1. Kučke biciklijade kojima je Buševec bila usputna stanica gdje su stali i okrijepili se. – Razgovarali smo o tome da pokrenemo zajedničku biciklijadu – turopoljsku gdje će u jednoj biciklijadi godišnje biti obuhvaćena sva mjesta. Cilj je ujediniti Turopolje. Htjeli smo je nazvati Turopoljska biciklijada, no s obzirom na to da HNS ima biciklijadu toga imena, odlučili smo s vremenom dogovoriti ime, ali i suradnju. Vjerujem da ćemo sljedeće godine napraviti jednu ujedinjenu biciklijadu i time ujediniti sva mjesta. Napravit ćemo đir oko Turopolja – rekao nam je Rožić planove zajedničke biciklijade.

KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM I SVETA MISA

Povodom blagdana svetog Ivana Krstitelja održane su i svete mise u crkvi Svetog Ivana Krstitelja. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i izložbu satova te Ivanjski semen s domaćim proizvodima i etno rukotvorinama koje su prikazali izlagači s područja Velike Gorice, Siska i Zagrebačke županije.

Kulturno-umjetnički program “Običaji kroz godinu” održao se na ljetnoj pozornici iza Doma kulture. Nastupili su KUD “Prigorje” iz Križevaca, KUD “Vinčica” iz Belajske Poljice, KUD “Sv. Ana” iz Odranskog Obreža, KUD “Orač” iz Male Mlake, KUD “Čiče” iz Novog Čiča te Ukrajinsko kulturno prosvjetno društvo “Taras Ševčenko” iz Kaniža. Uz glazbeni sastav “Zakon šutnje” zabava se pod šatorom nastavila dugo u noć.U Buševcu je za djecu bio organiziran zabavni park i igraonica, razgled postava “čardaka”, jahanje na konjima kao i bogata gastro ponuda.