Home Crna Kronika Kroz vikend ponovno nekoliko prometnih. Muškarac (35) vozio s 1,12 promila

Kroz vikend ponovno nekoliko prometnih. Muškarac (35) vozio s 1,12 promila

PODIJELITE

Tijekom vikenda je na području policijske postaje Velika Gorica provedena akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“. Ukupno su utvrđena 32 prometna prekršaja, ali ni jedna prometna nesreća za vrijeme trajanja akcije. No, kroz vikend se dogodilo nekoliko prometnih nesreći. Među njima je bila i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom koja je zadobila tjelesne ozljede te šest prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

Policija je u nedjelju oko 23 sata zabilježila i prekršaj muškarca (35) koji se kretao po Aveniji pape Ivana Pavla IIu Velikoj Gorici u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Državnom cestom D-30 isti je zaustavljen i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,12 g/kg alkohola, smanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Na mjestu događaja mu je oduzeta vozačka dozvola i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog.

Za vrijeme trajanja akcije utvrđeno je 20 ciljnih prekršaja i to 14 prekršaja vožnje prekoračenja brzine te šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.