Home Izdvojeno KOŠARKA HT Premijer liga igrat će se trokružno

KOŠARKA HT Premijer liga igrat će se trokružno

Ispunila se želja trenera Goričana Josipa Sesara o većem broju utakmica

PODIJELITE
Trener Josip Sesar

Ovih dana „košarkaške utakmice“ održavaju se u zatvorenim, kancelarijskim, klimatiziranim prostorijama. Jedan takav sastanak bio je tematski vezan uz novu sezonu košarkaša. Klubovi su odavno izrazili želju da imaju puno više od dosadašnjih 22 utakmice, koliko je dosada odigravano u HT Premijer ligi.

To je, uz još poneki susret u Kupu doista malo za pogon koji se plaća desetak mjeseci. I sam trener Gorice Josip Sesar vrlo je otvoreno i često isticao želju da se nešto učini po tom pitanju. I evo, želja mu se i ostvarila. Izglasana je opcija o trokružnom odigravanju prvenstva, što konkretno znači da će se broj utakmica bez doigravanja i Kupa povećati na 33, a to je već prihvatljiva brojka za svaki od 12 klubova koji će participirati u 1. Ligi.

Što se tiče novosti iz goričkog prvoligaša za sada ih doista nema. Svi su na odmoru, tako da možda tek početkom kolovoza očekujemo konkretne informacije o mogućim pridošlicama. U svakom slučaju, s obzirom na sjajnu sezonu iza sebe, igrači i stručnih stožer zaslužili su dugo toplo, bolje rečeno vruće ljeto.

Goran Klobučarić